Konec leta je čas za te stvari: Namenite 0,5 odstotka dohodnine za solidarnostni sklad ZSSS

24. 12. 2019

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 odstotkov svoje dohodnine nameni nevladnim in drugim organizacijam, tudi sindikatom.

Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij in s tem pol odstotka svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka drugače v Sklad za nevladne organizacije. Upravičenci, ki jim je mogoče nameniti del dohodnine, so objavljeni na seznamu (z imenom oziroma nazivom upravičencev in davčno številko), ki je dostopen tukaj. Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1 odstotka, 0,2 odstotka, 0,3 odstotka, 0,4 odstotka ali 0,5 odstotka dohodnine, seštevek vseh pa ne sme presegati pol odstotka dohodnine.

Tudi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je na seznamu upravičencev, prav vse donacije pa bomo zbrali v solidarnostnem skladu in jih namenili za pomoč delavkam in delavcem v stiski.

Vabimo vas, da z možnostjo donacije dela dohodnine ZSSS seznanite tudi svoje družinske člane in članice, prijatelje in prijateljice, sodelavce in sodelavke oziroma vse, ki spremljajo, spoštujejo in podpirajo naše delo!

Donacijo lahko oddate elektronsko, in sicer prek storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, lahko pa natisnete tudi tale obrazec, v katerem so že vpisani naši podatki, ga do konca izpolnite in dostavite davčnemu uradu (FURS, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana).

Naši podatki:
ZVEZA SVOBODNIH SINDIKATOV SLOVENIJE
DALMATINOVA 4
1000 LJUBLJANA
Davčna številka: 15268829

Še več informacij o namenitvi dela dohodnine za donacije pa je mogoče najti tukaj

Share