Kres, mlaj, nagelj, budnice, rdeča barva, sindikalni nagovori … Prvi (in drugi) maj, praznik dela, je pred vrati in tudi letos bodo po vsej Sloveniji ponovno potekala kresovanja ter prvomajske proslave v organizaciji ZSSS.

Zagoreli bodo kresovi, zbudile nas bodo budnice, slišali bomo Internacionalo in prisluhnili govorom sindikalistk in sindikalistov.

Vse prireditve bodo potekale pod skupnim sloganom #tvojsindikat, s katerim še naprej poudarjamo pomen sindikatov oziroma sindikalnega organiziranja, in sicer ne zgolj za življenje ter delo delavk in delavcev, temveč tudi za širšo družbo. Sploh v letu 2024, ko v času izjemnih napetosti, negotovosti, kaj bo jutri, splošnega nezadovoljstva, različnih turbulenc, vojn, podnebnih sprememb, stavk, protestov ipd. sindikati ostajamo tisti del družbe, ki zagotavlja varnost, stabilnost in pomoč, ter hkrati organizacija, ki se tudi zavzema za družbo prihodnosti, kot si jo želimo vsi – varno, socialno, solidarno, pravično …

O prireditvah ob prazniku dela in drugih prvomajskih vsebinah vas bomo obveščali prek naših kanalov, tudi prek tega spletnega mesta. Vabljeni zraven!

Share