Franci Čepin

… je že več kot dvajset let predsednik sindikata v Termah Olimia. Kot pravi, že od takrat, ko so bili težki časi. Njegovo delo je vzdrževanje električnega sistema in avtomatizacije. Prihaja iz Svete Eme, ki je sedem kilometrov oddaljena od term. Poudarja, da ne bi želel živeti drugje. Je poročen in oče dveh odraslih hčerk, ki sta že doštudirali. Doma ima veliko dela s kmetijo in vinogradom. V prostem času pa se rad ukvarja z glasbo.


Kako bi opisali svojo dosedanjo sindikalno pot?

Več kot dvajset let mineva, ko sem prevzel položaj predsednika. Delo je nehvaležno, saj pritiski prihajajo z obeh strani, od spodaj in od zgoraj. Korekten pa moraš biti do obeh. S svojim dolgoletnim delom poskušam na pošten način marsikaj povedati tudi delavcem. Nikoli nisem imel različnih zgodb za delavce in direktorja. Ljudje to vedo in mi zaupajo, ker vejo, da jih ne bom prinesel okrog. Če nimaš podpore vodstva, je težko biti uspešen. Kar takoj pa se vsega ne da urediti. Z aktualnim direktorjem Florjanom Vasletom se mi je uspelo zmeniti, da sem lahko v vseh enotah predstavil naše delovanje in vizijo sindikata v podjetju. Z vodstvom se dobro razumem. Z zdajšnjim vodstvom sodelujem še boljše, kot sem s prejšnjim pod vodstvom Zdravka Počivalška, sedanjega ministra za gospodarstvo. Bil je trši, toda korekten pogajalec.

Katere sindikalne dosežke vašega sindikata bi veljalo omeniti?

Včasih moram tudi kakšnemu delavcu, ki na vse možne načine izigrava pravila, povedati, da nima prav. Pojavijo se različni problemi v družini, smrti, tudi alkoholizem. Takšnim smo ponudili socialno varnost in niso bili prepuščeni sebi. Vesel sem, da smo jim pomagali in da so obdržali zaposlitev. Z direktorjem sva se pogovarjala, da bi zaposlili psihologa, ki bi pomagal delavcem v težavah. Ni prav, da se pogosto toliko časa čaka, da delavec raje prej že odide. Takrat je že prepozno.

Omeniti velja tudi solidarnostno pomoč za sindikaliste v stiski. Včasih velja pomagati tudi tistim, ki še niso v sindikatu. Ljudem veliko pomenijo novoletna druženja in cenejša letovanja. Lahko se pohvalim, da imamo izmenjave z drugimi primerljivimi turističnimi podjetji po za delavce ugodnih cenah za namestitve v štirizvezdičnih hotelih, ko ni vrhunca sezone. Takšen kompromis je sprejemljiv za vse.

Leta 2021 smo na novo postavili vodstvo sindikata, ker nam je potekel mandat. Generalna sekretarka Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije (SGiT) Breda Črnčec je povedala, da nam je v naši dejavnosti uspelo dobiti največ novih članov sindikata v koronskem času. Verjetno tudi zato, ker smo imeli več časa za to. Samo v letu 2021 smo pridobili 40 novih članov, v našem podjetju pa je vsega skupaj zaposlenih okrog 270 ljudi. Toliko težje jih je pridobiti zaradi velike fluktuacije delavcev. V koronskem času smo sicer dobro poslovali, saj je imelo vodstvo posluh. Problem je odliv kadrov, ker so ljudje spoznali, da lahko denar služijo tudi drugje, kjer se dela od ponedeljka do petka in ne vse dneve.

Kaj vas najbolj motivira za aktivno sindikalno delovanje?

Socialno šibkega moramo obraniti. Iz tega črpam energijo, čeprav ob tem izgubim ogromno časa. Veliko mi pomeni pomoč človeku, ko jo potrebuje. Veliko ljudi se ni sposobnih sami dogovarjati. Že ravni komuniciranja nimajo vsi enake in takšne lahko hitro prinesejo okrog. Veliko mi pomeni, da hitro uredimo zadeve. V sindikatu sem ostal, ker sem dosegel status enakopravnega sogovornika pri vodstvu, ki mi zaupa. Tako lažje poskrbim za sodelavce. Dialoga je nasploh premalo in moramo si ga izboriti, to je najbolj pomembno. Ko poskrbiš za dialog, pa moraš zagovarjati najšibkejše.

Kako danes gledate na razmere v gostinstvu in turizmu? Kaj bi morali zahtevati sindikati?

Kapitalizem hodi po robu. Vsak čas se lahko sesuje. Pri kadru nihče ne gre na »ziher«. Fluktuacija delovne sile je velika. Včasih smo imeli en odhod na mesec, sedaj jih je lahko že sedem ali osem na mesec. S fluktuacijo pada kakovost. Mi smo še otroci socializma, ki smo za vsako ceno ostali na istem delovnem mestu. Zdaj takšnega kadra za takšen denar ni več.

Z dvigom minimalne plače smo prišli do tega, da imajo skorajda že vsi delavci približno enake plače. Izboriti si moramo višjo minimalno plačo in višje preostale plače z dodatki. Kjer so dodatki do minimalne plače, je povsod uravnilovka plač. Za srednji razred ni poskrbljeno. Skrbi me, kaj bo s turizmom in slovenskim turističnim delavcem, če se te stvari ne uredijo. Strah me je, da razen vodstvenega kadra pri nas ne bo več

domačih delavcev. Imamo lepo infrastrukturo, toda kadra nismo znali in hoteli obdržati. Čeprav smo že skorajda čisto brez slovenskega kadra, bi bilo dobro, da tu še vedno dela kakšen človek, ki tu živi. Vztrajam, da bi tudi na tem področju še kaj naredili. V Avstriji je podoben trend. K nam prihajajo ljudje iz Hrvaškega Zagorja, kjer je standard nižji in so zadovoljni z našimi plačami. Zato se nam je težje izboriti višje plače. Turizem smo ljudje in ne samo gostje, so tudi tisti, ki za njih poskrbijo. Če je gost kralj, naj ne bo delavec hlapec. Spoštujmo človeka, ki pošteno dela!

Kaj so največje težave sindikatov danes?

Za prostovoljno sindikalno delo marsikdo izgubi motivacijo. V podjetjih je največ težav, da so uprave pogosto premočne in nato sindikalisti obupajo, ker si ne morejo izboriti pravice, da postanejo enakopraven sogovornik. Pogosto vodstvo prestavlja sestanke in govori, da nima časa. Če si z ekipo in vztrajnostjo ne izboriš tega, da te upoštevajo, sprememb na bolje ne boš dosegel. Nam računovodstvo urejajo v podjetju, toda marsikdo lahko izgubi voljo, ko mora nekdo skrbeti tudi za to. Sprašujem se tudi, kdo bo za nami opravljal sindikalno delo. Profesionalno sindikalno delo verjetno ni vedno prava pot. Tudi pri nas težko pridobivamo mlajše člane. Številni izmed njih niti ne vedo, koliko časa bodo ostali zaposleni.

Kakšne pa so po vašem mnenju lastnosti dobrega sindikalista oziroma sindikalistke?

Člani ti morajo zaupati. Biti moraš pošten in korekten. Izboriti si moraš status pogajalca, ki je na ravni. Ne smeš biti aroganten. Vzeti si moraš čas za vsakega človeka. Ko pride delavec do tebe s problemom, takrat si lahko pridobiš njegovo zaupanje. Ob novem letu bi vsem zaželel še, da stopimo skupaj in si na demokratičen način, z normalnim odnosom izborimo več.

Share