Vodstvo ZSSS oddalo podporo za referendum o zakonu o malem delu

3. 1. 2011

ZSSS nadaljuje svojo pot, trenutno je največ sil usmerila proti pokojninski reformi in zakonu o malem delu. Vlada se boji ljudske volje. Če bo uspela preprečiti odločanje ljudstva o neprijaznih reformah, bo šla ZSSS še naprej in zahtevala njeno menjavo. Največja napaka te samovšečne vlade je bila, da ni sklenila socialnega sporazuma. Zahteve ZSSS na začetku koledarskega leta so jasne in ostre, njene nadaljnje aktivnosti pa odvisne predvsem od razmer, zlasti pa od potez politikov.

 

Negotovo je tudi kaj se bo dogajalo pri zdravstveni reformi, zato ZSSS še ne daje pripomb, pričakuje takšne reforme trga dela, ki bi spremenili neprijazne trende (predvsem neprijazno in negotovo zaposlovanje mladih), pričakuje spremembe na področju davčne politike in zahteva reformo finančnih trgov.

 

ZSSS je ministrico za javno upravo pozvala naj s prilagajanjem delovnega časa upravnih enot in vzpostavitvijo njenih začasnih izpostav v večjih podjetjih delavkam in delavcem omogoči izražanje podpore referendumoma. 

 

Predsednik ZSSS Dušan Semolič je skupaj z najožjimi sodelavci oddal svoj podpis v podporo razpisu naknadnega zakonodajnega referenduma o zakonu o malem delu prvi dan zbiranja podpisov, v ponedeljek, 3. januarja 2011, opoldne, v Upravni enoti Ljubljana, izpostavi Center na Adamič-Lundrovem nabrežju.

 

ZSSS med 3. januarjem in 6. februarjem zbira na vseh upravnih enotah v Sloveniji podpise podpore državljank in državljanov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o zakonu o malem delu, ki v Sloveniji vpeljuje novo obliko negotovega in družbeno škodljivega dela.

 

Več o referendumu o zakonu o malem delu si lahko ogledate TU in si preberete v Delavski enotnosti, glasilu ZSSS.

Share