Kampanja ZSSS Ukinimo malo delo! – zbiranje podpisov podpore za razpis referenduma o zakonu o malem delu

29. 12. 2010

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije skupaj z Gibanjem za dostojno delo in socialno družbo med 3. 1. 2011 in 6. 2. 2011 zbira podpise podpore državljank in državljanov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o zakonu o malem delu, ki v Slovenijo vpeljuje novo obliko oziroma vrsto negotovega in družbeno škodljivega dela, malo delo.

 

V ta namen smo na posebnem delu naše spletne strani, v rubriki Aktualno, pripravili informativno gradivo, plakate in letake, pa tudi vsebinsko bogato gradivo o malem delu, njegovih negativnih učinkih in posledicah, o izkušnjah malega dela v tujini…

 

Objavili smo tudi argumente, zaradi katerih smo v Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije prepričani, da je treba uveljavitev malega dela preprečiti na referendumu.

 

Najdete pa lahko tudi informacije o tem, kje in kako se bodo zbirali podpisi podpore ter navodila za elektronsko izražanje podpore.

 

Prek te povezave pa si lahko ogledate tudi spletno stran Gibanja za dostojno delo in socialno družbo, ki tudi organizirano zbira podpise podpore za zahtevo za referendum o malem delu.

 

Na spletni strani http://www.e-podpis.si/ pa lahko najdete predstavitev digitalnega podpisa oziroma (varnega) elektronskega podpisa, razloge za uporabo tovrstnega načina identifikacije v upravno-poslovnih postopkih in postopek pridobitve tovrstne identifikacije. Na ta način, če seveda komunicirate tudi elektronsko, si boste olajšali izražanje podpore naši zahtevi in se izognili postopkom na upravnih enotah.

 

Gradivo, pripravljeno za referendum o zakonu o malem delu na naši spletni strani, si lahko ogledate TU.

Oglejte si nekaj fotoutrinkov z zbiranja podpore referendumom o pokojninski reformi in uvedbi malega dela.

Share