Delo na daljavo in pravica do odklopa – Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti

22. 6. 2022

Kaj?

Po krajšem premoru napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti, v kateri se bomo tokrat ukvarjali z izjemno aktualnim trendom iz sveta dela in eno ključnih delavskih pravic v (bližnji) prihodnosti – z delom na daljavo in s pravico do odklopa.

Kdaj?

Tematska številka Delavske enotnosti z naslovom »Delo na daljavo in pravica do odklopa« izide 30. junija 2022.

Zakaj?

Naj nam je to všeč ali ne, delo na daljavo, delo od doma, postaja eden najpomembnejših trendov v sodobnem svetu dela. Duha, ki ga je iz steklenice dokončno zbezal izbruh novega koronavirusa, ne bo mogoče spraviti nazaj. Pravica do odklopa pa je element, ki v takih okoliščinah postane samo še bolj pomemben. Zato velja, bolj kot nad delom na daljavo takoj vihati nos, kritično pretresti trende, razmere, okoliščine ipd., povezane z njim; pravica do odklopa pa bo že samo zaradi nezadržnega razvoja sodobne digitalne tehnologije tako ali tako vedno bolj aktualna. Zato nam ne preostane drugega, kot da zajamemo sapo in se poglobimo v novo relevantno temo.

Kako?

Tematsko številko je kot vedno mogoče naročiti tako, da izpolnjeno naročilnico, ki jo najdete na spletni strani ZSSS (v rubriki Delavska enotnost), pošljete po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/43-09-175, in sicer do 24. junija 2022.

Kje?

Na straneh vašega in našega časopisa, nujnega vira informacij za vse delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste, delovne ljudi, ki jih zanimajo pomembne, relevantne, kompleksne teme, s pomočjo katerih lahko bolje razumemo svet, v katerem živimo.


V pokušino

Če še niste prepričani, ali bi naročili napovedano tematsko številko, vam v pokušino ponujamo nekaj branja iz preteklih številk:

Sprašujemo za vas! – S političnimi strankami, ki nastopajo na državnozborskih volitvah, o sindikalnih in delavskih temah

Slovenija je zelo egalitarna samo na prvi pogled – Pišemo o družbeni neenakosti pri nas in po svetu

Sindikati dejavnosti ZSSS sporočajo: Pošteno plačajte, pa pride še kdo delat

Share