Moj računalnik ne grize – Sindikalna akademija napoveduje novo izobraževanje

17. 2. 2022

E-izobraževanje z malce nenavadnim naslovom prinaša izredno koristno znanje za vsakodnevno uporabo računalnika. Potekalo bo v e-učilnici ZSSS, ki vam omogoča pridobivanje novih znanj in veščin na vsakem koraku – doma, v službi, na poti, v tujini –, ko vam čas dopušča. Za dostop potrebujete računalnik ali tablico in internetno povezavo, uporabniško ime in geslo pa boste prejeli po prijavi na e-izobraževanje.

Izobraževanje je sestavljeno iz uvodnega srečanja, ki bo potekalo v četrtek, 17. februarja 2022 ob 10. uri na daljavo prek aplikacije MS Teams, temu pa sledi samostojno osemdnevno e-izobraževanje, in sicer med 18. in 25. februarjem 2022.

S prijavljenimi udeleženci in udeleženkami bomo pred izvedbo uvodnega srečanja testirali delovanje video povezave, na uvodnem srečanju pa se bomo seznanili z uporabo e-učilnice in potekom e-izobraževanja ter preostali del namenili kratkemu predavanju izvajalca Milana Žižka.

Naj vas ne skrbi, če se prvič prijavljate na e-izobraževanje, saj bo potekalo ob stalni administrativno tehnični podpori in podpori izvajalca.

Kaj vse se boste naučili?

  • kako ustvariti in oblikovati vsebino v programu Word;
  • kako izdelati tabelo s formulami v Excel;
  • kako poiskati podatek na spletu;
  • kako lahko izmerite hitrost internetne povezave;
  • kaj je treba vedeti o delu v oblaku;
  • kaj je pomembno pri komunikaciji prek elektronske pošte;
  • kako poiskati protivirusni program in z njim zaščititi svoj računalnik pred virusi.

Izobraževanje je interaktivno, kar pomeni, da ne boste le prebirali vsebine, ampak boste pridobljeno znanje uporabili pri kratkih testih za utrjevanje in z oddajanjem nalog ob pomoči mentorja.

Izobraževanje je za vse članice in člane ZSSS brezplačno.

Prijavite se lahko do 14. februarja 2022 oziroma do zapolnitve prostih mest, in sicer na elektronskem naslovu izobrazevanje@sindikat-zsss.si ali prek spletnega obrazca.

Za dodatna vprašanja pa lahko zavrtite tudi tole telefonsko številko 064 250 850 (Laura Weber).

Share