Konec leta je čas za solidarnost: Namenite 1 odstotek dohodnine organizaciji po svoji izbiri

20. 12. 2023

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 1 odstotek svoje dohodnine nameni dobrodelnim in drugim organizacijam, tudi sindikatom.

Davčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 1 odstotek dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje upravičencev do donacij, kot so nevladne organizacije, politične stranke, reprezentativni sindikati ter registrirane cerkve in druge verske skupnosti.

Upravičenci, ki jim je mogoče nameniti del dohodnine, so objavljeni na seznamu, dostopnem tukaj. Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni do odstotka dohodnine, zaokrožen na desetinko odstotka, pri čemer skupno namenjen odstotek več upravičencem ne sme presegati enega odstotka odmerjene dohodnine. To pomeni, da lahko davčni zavezanec posameznemu upravičencu nameni 0,1 odstotka, 0,2 odstotka, 0,3 odstotka … ali 1 odstotek dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 1 odstotka dohodnine.

Tudi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (in naši sindikati dejavnosti) je na seznamu upravičencev: do 31. decembra 2023 nam namenite del svoje dohodnine, podprite naše sindikalno delovanje in nam pomagajte pri našem delu, da bomo lahko še naprej združevali, organizirali in ščitili delavke in delavce vseh ozadij, starosti, poklicev …

Vabimo vas, da z možnostjo donacije dela dohodnine ZSSS seznanite tudi svoje družinske člane in članice, prijatelje in prijateljice, sodelavce in sodelavke oziroma vse, ki spremljajo, podpirajo in spoštujejo naše delo!

Donacijo lahko oddate elektronsko, in sicer prek storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, lahko pa natisnete tudi tale obrazec, v katerem so že vpisani naši podatki, ga do konca izpolnite in dostavite svoji lokalni enoti FURS. Lahko pa ga pošljete tudi k nam na ZSSS in ga bomo finančnemu uradu poslali mi.

Naši podatki:
ZVEZA SVOBODNIH SINDIKATOV SLOVENIJE
DALMATINOVA 4
1000 LJUBLJANA
Davčna številka: 15268829

Še več informacij o namenitvi dela dohodnine za donacije je mogoče najti tukaj.

Če vaša zadnja izbira donacije ostaja nespremenjena, pa vam ni treba ponovno izpolniti vloge, saj izbira velja za nedoločen čas.

Že vnaprej iskrena hvala vsem, ki se boste odločili podpreti naše delovanje in delo. Skupaj smo močnejši!

Foto Andre Taissin/Unsplash

Share