Pri spopadu z draginjo ne pozabite revne zaposlene!

31. 8. 2022

Trenutno so aktualni vladni predlogi za pomoč prebivalstvu in podjetjem ob prihajajoči energetski draginji, o katerih smo se na petkovi seji ekonomsko-socialnega sveta pogovarjali tudi socialni partnerji. V obravnavi je namreč zakon o začasnih ukrepih za odpravo posledic draginje za najbolj ranljive skupine prebivalstva.

Sindikati pomoč najranljivejšim sevedapozdravljamo, vendar smo vlado opozorili, da bodo do pomoči upravičeni predvsem prejemniki denarne socialne pomoči, varstvenega dodatka ter invalidi, oziroma da so revni zaposleni iz njene sheme večinoma izvzeti in po omenjenem zakonu pomoči ne bodo prejeli.

Zato smo pripravili svoje predloge sprememb oziroma dopolnitev omenjenega zakona, katerih glavni namen je ravno vključitev revno zaposlenih v shemo prejemnikov denarnih pomoči po zakonu o začasnih ukrepih za odpravo posledic draginje za najbolj ranljive skupine prebivalstva. Dostopni so tukaj, posredovali pa smo jih tudi že parlamentarnemu odboru za delo, družino, socialne zadeve in invalide in vsem poslanskim skupinam.

Share