Okrogla miza ZSSS: Izzivi in priložnosti za pravično pokojninsko reformo

9. 1. 2024

Vabimo vas, da se v petek, 12. januarja 2024, ob 12. uri v veliki sejni dvorani v VI. nadstropju Doma sindikatov, Dalmatinova 4, Ljubljana, udeležite okrogle mize, ki jo organiziramo v Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije, na temo: »Izzivi in priložnosti za pravično pokojninsko reformo«

Na okrogli mizi bomo z gosti spregovorili o izzivih in priložnostih bodoče pokojninske reforme, ciljih pokojninske reforme, časovnici, o tem, kakšna so pričakovanja vlade in kakšna sindikatov. Prav tako bodo predstavljeni rezultati spletne ankete, ki smo jo na ZSSS med članicami in člani ter drugimi zaposlenimi in sedanjimi upokojenci izvedli oktobra lansko leto.

Razpravljali in iskali bomo, kakšne so možne pravične rešitve pokojninske reforme, saj bodo neizogibno vplivale na vse elemente našega dela, na delovna razmerja, ukrepe v zdravstvu, varnost in zdravje pri delu, izobraževanje, in tudi položaj sedanjih upokojenk in upokojencev.

Na okrogli mizi bodo sodelovali:

  • Lidija Jerkič, predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije
  • Igor Feketija, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialno zadeve in enake možnosti
  • Lučka Böhm, strokovna sodelavka Zveze svobodnih sindikatov Slovenije
  • Frančiška Ćetković, predsednica Sindikata upokojencev Slovenije

Okroglo mizo bo moderirala Irena Štamfelj, strokovna sodelavka ZSSS Dogodek bo v celoti odprt za medije.

Vabimo vas, da se okrogle mize udeležite in prispevate k aktivni razpravi v drugem delu okrogle mize. Okrogla miza se bo zaključila predvidoma ob 13.30 uri.

Z lepimi pozdravi,

Andrej Zorko, izvršni sekretar ZSSS za sistemska vprašanja in socialni dialog

Share