Plača in prejemki iz delovnega razmerja

23. 5. 2023

Sindikalna akademija ZSSS napoveduje izobraževanje v Novem mestu. V torek, 23. maja 2023, bosta predavateljici Irena Vidic in Jolanda Lašič izvedli izobraževanje z naslovom Plača in prejemki iz delovnega razmerja.

S pomočjo izobraževanja boste spoznali, kaj je plačilo za delo oziroma plača v širšem pomenu besede, kako je sestavljena, kaj mora vsebovati plačilna lista, kakšna je razlika med bruto in neto plačo, kako so od prihodkov od dela obračunani prispevki in davki ter podobno. Plačilo za delo je za večino delavk in delavcev glavni oziroma edini vir dohodka in zato pomembno vpliva na življenjski standard in socialno vključenost v družbo. Je nadomestilo za vložen trud in znanje zaposlenih in vpliva na stopnjo motivacije in zavzetosti pri delu. Skozi izobraževanje boste spoznali, kaj je plačilo za delo oz. plača v širšem pomenu besede, katere so njene sestavine, kaj mora vsebovati plačilna lista, kakšna je razlika med bruto in neto plačo, kako so od prihodkov od dela obračunani prispevki in davki. Tako boste lažje preverili, ali dobite vse, kar vam pripada.

Izobraževanje bo potekalo v prostorih Območne organizacije ZSSS Dolenjska, Bela krajina in Posavje na Cvelbarjevi 3 v Novem mestu, in sicer s pričetkom ob 10. uri, trajalo pa bo približno do 13. ure.

Vabljeni k prijavi na izobraževanje prek elektronskega naslova lucija.vidmar@sindikat-zsss.si. Prijave zbiramo do ponedeljka, 22. maja, do 10. ure oziroma do zapolnitve mest.

Več o izobraževanju lahko izveste tukaj, za članice in člane ZSSS pa je udeležba seveda brezplačna.

Foto Josh Appel/Unsplash

Share