Izteka se razpis za sindikalno priznanje Roža mogota – Vabljeni k sodelovanju!

9. 1. 2023

Odbor ZSSS za enake možnosti je objavil razpis za priznanje Roža mogota za dosežek leta za enake možnosti žensk in moških za leto 2022.

Prejme ga lahko posameznik ali posameznica oziroma organizacija, podjetje ali druga organizacija, ki se je v koledarskem letu 2022 odlikoval oziroma odlikovala z dosežkom, ki pomembno prispeva k ustvarjanju enakih možnosti žensk in moških. Priznanje torej ni podeljeno za življenjsko delo, ampak za dosežek v ZSSS ali izven organizacije v letu 2022.

Obrazložene predloge za podelitev priznanja lahko dajo sindikati podjetij, zavodov in drugih organizacij, sindikati – člani ZSSS ter njihov posamezni član oziroma članica, območne organizacije ZSSS ter organi ZSSS. Vljudno vabljeni!

Predloge zbiramo do 15. januarja 2023 na naslovu: Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Odbor ZSSS za enake možnosti, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana, ali na elektronskem naslovu: tajnistvo.predsednice@sindikat-zsss.si

Sklep o podelitvi priznanja na predlog odbora bo sprejelo predsedstvo ZSSS. Priznanje – kipec Roža mogota, delo akademskega kiparja Dušana Tršarja – bo podelila predsednica ZSSS ob mednarodnem dnevu žensk, 8. marca 2023.

Celoten razpis za podelitev priznanja Roža mogota za dosežek leta 2022 je sicer dostopen tukaj, pravilnik o podeljevanju priznanja Roža mogota za dosežek leta za enake možnosti žensk in moških pa je mogoče prebrati na tej povezavi.

Vabljeni k sodelovanju!

Share