Sindikalna akademija ZSSS vabi na novo izobraževanje: Vse o plači in prejemkih iz delovnega razmerja

15. 2. 2023

Plača je pogosto vir nezadovoljstva, hkrati pa poglavitni razlog za opravljanje dela, saj je plačilo za delo za večino delavk in delavcev glavni oziroma edini vir dohodka in zato pomembno vpliva na življenjski standard in socialno vključenost v družbo. Plača je tudi nadomestilo za vložen trud in znanje zaposlenih, kar pomeni, da vpliva tudi na stopnjo motivacije in zavzetosti pri delu.

Večina nas vsak mesec težko čaka nakazilo na transakcijski račun. In potem? Preverimo plačilno listo, pravilnost podatkov in višine dodatkov? Se kdaj vprašate, če je dodatek za nočno delo pravilno obračunan ali če je upoštevana pravilna osnova za izračun boleznine?

 Za vas smo pripravili izobraževanje, ki vam bo pomagalo razumeti različne sestavine plače, razliko med bruto in neto plačo in tudi novosti na področju minimalne plače.

Predavateljici ter sodelavki ZSSS Irena Vidic in Jolanda Lašič bosta poskrbeli, da boste spoznali, kaj vse mora vsebovati plačilna lista in kako so od prihodkov od dela obračunani prispevki ter davki. Tako boste lažje preverili, ali dobite vse, kar vam pripada.

Izobraževanje bo potekalo 15. februarja 2023 ob 10. uri v Domu sindikatov na Dalmatinovi 4 v Ljubljani v 6. nadstropju.

Prijave zbiramo do ponedeljka, 13. februarja 2023, do 10. ure oziroma do zapolnitve mest. Prijavite se lahko prek elektronskega naslova izobrazevanje@sindikat-zsss.si ali prek spodnjega spletnega obrazca.

Vabljeni tako članice in člani kot tudi sindikalne zaupnice in zaupniki, predsednice in predsedniki!

Udeležba je za članice in člane ZSSS brezplačna!

foto Micheile Henderson/Unsplash

Share