Vse o pravicah staršev v delovnem razmerju – Pred vrati novo izobraževanje Sindikalne akademije ZSSS – PRESTAVLJENO

13. 10. 2022

Na Sindikalni akademiji ZSSS smo pripravili novo izobraževanje z naslovom Pravice staršev v delovnem razmerju, ki ga bosta izvedli predavateljici, sindikalistki Kristina Gomboc Nikolič in Patricija Vidonja.

Predstavili bosta zakonodajno ureditev, različne ureditve v kolektivnih pogodbah in nekaj primerov iz prakse.

Govorili bomo predvsem o …

  • varstvu staršev in nosečnic v delovnem razmerju, in sicer v zvezi odpovedjo delovnega razmerja, nočnim delom, razporeditvijo delovnega časa, letnim dopustom, nadurnim delom ipd.;
  • pravicah staršev ob rojstvu otrok (materinski, očetovski in starševski dopust, nadomestila), drugih pravicah iz zavarovanja za starševsko varstvo (krajši delovni čas ipd.) ter družinskih prejemkih (otroški dodatek, starševski dodatek, pomoč ob rojstvu otroka ipd.);
  • tem, kako naj starši uveljavljajo svoje pravice in na kaj morajo biti pri tem pozorni.

Izobraževanje bo potekalo 19. oktobra 2022 ob 9. uri v 6. nadstropju Doma sindikatov v Ljubljani in bo trajalo predvidoma do 12. ure (s kratkim odmorom).

Vabljeni k prijavi na izobraževanje prek spletnega obrazca ali pa po elektronski pošti, in sicer na naslov izobrazevanje@sindikat-zsss.si.

Izobraževanje je za članice in člane sindikatov dejavnosti ZSSS brezplačno.

Zadnja novica

Žal vas moramo obvestiti, da je zaradi bolezni ene od predavateljic predavanje prestavljeno, in sicer predvidoma na naslednji mesec. O novem terminu vas bomo še obvestili. Hvala za razumevanje.

Share