Aktivno državljanstvo od A do Ž – Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti

25. 3. 2021

Kaj?

Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti, v kateri se bomo ukvarjali z aktivnim državljanstvom, neposredno demokracijo, z orodji, s katerimi lahko kot aktivni državljani in državljanke skupaj vplivamo na stanje stvari oziroma na družbo, v kateri živimo …

Kdaj?

Tematska številka Delavske enotnosti »Aktivno državljanstvo od A do Ž« bo izšla – ni šala! – 1. aprila 2021.

Zakaj?

Ker je neposredna demokracija bolj pomembna, kot se marsikdaj zavedamo. Ker nas zanima vse, od peticij, referendumov, zakonodajnih pobud do participatornega proračuna, evropske državljanske pobude ipd. – kaj pomenijo omenjena orodja in kako jih lahko uporabimo. Ker je treba vedeti, kakšne možnosti imamo, da spremenimo – tako na domači kot evropski in svetovni ravni – vsaj delček sveta. Ker ni odveč vedeti, kakšna orodja neposredne demokracije imamo na voljo tudi sindikati in kako bi jih veljalo izkoristiti. Ker je vedno dobro poznati pozitivne in navdihujoče prakse, primere, zglede družbenega angažmaja, tako domače kot tuje. Ker če vedno rečemo, da se nič ne da spremeniti, se potem tudi zares ne bo …

Kako?

Tematsko številko je kot vedno mogoče naročiti tako, da izpolnjeno naročilnico, ki jo najdete na spletni strani ZSSS (v rubriki Delavska enotnost), pošljete po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/43-09-175, in sicer do 26. marca 2021.

Kje?

Na straneh vašega in našega časopisa, nujnega vira informacij za vse delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste, delovne ljudi, ki jih zanimajo pomembne, relevantne, kompleksne teme, s pomočjo katerih lahko bolje razumemo svet, v katerem živimo.

Poleg poziva k naročilu, seveda velja tudi poziv k soustvarjanju. Imate idejo, o čem bi morali pisati? Imate vsebino, ki jo je nujno deliti? Javite se na de@sindikat-zsss.si!

Share