Podeljene nagrada in priznanja Avgusta Kuharja 2022

14. 10. 2022

Včeraj je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v okviru kongresno-sejemskega dogodka Varnost & Preventiva 2022 potekala podelitev nagrad in priznanj Avgusta Kuharja za leto 2022 za izjemne dosežke v stroki varnosti in zdravja pri delu. Dogodek je organizirala Zveza društev varnostnih inženirjev Slovenije (ZDVIS) v sodelovanju s Slovenskim združenjem za požarno varstvo (SZPV). Podeljevalci so bili državni sekretar Dan Juvan kot uradni zastopnik ministrstva za delo, Stanko Ožbot kot predsednik Zveze društev varnostnih inženirjev Slovenije (ZDVIS) in predsednik uprave Fundacije Avgusta Kuharja dr. Jožef Horvat.

Namen podeljevanja nagrad in priznanj Avgusta Kuharja je sicer promocija dosežkov stroke za varnostno kulturo.

Nagrado Avgusta Kuharja za najboljše magistrsko delo je prejel Matej Lipovšek za nalogo z naslovom Elektrificirana (pametna) omarica za prvo pomoč in mobilna aplikacija TeHelp. Priznanja Avgusta Kuharja za strokovno delo v društvih varnostnih inženirjev pa so prejeli Bernarda Potočnik, Dejvi Ružič, Marko Božič, Miro Škufca, Milan Dobovišek in Simon Vendramin.

Nagrajencu ter dobitnikom in dobitnicam priznanj seveda čestitamo tudi v ZSSS, slavnostno brošuro z utemeljitvami podeljenih nagrad in priznanj 2022 pa lahko najdete tukaj.

Share