Podpora sindikalni akciji SDOS UE Ljubljana

4. 10. 2018

Sindikat državnih organov Slovenije (SDOS) je v podporo protestnim aktivnostim svojim članicam in članom ter delavkam in delavcem Upravne enote Ljubljana (UE Ljubljana) pripravil protestno pismo in pozval zainteresirane k pošiljanju protestnih pozivov pristojnim, naj uredijo razmere.

Sindikalna podružnica SDOS v UE Ljubljana skupaj s krovnim SDOS že več let opozarja na nevzdržne razmere delavcev, kljub tem pozivom in predlogom pa odgovorni razmere zlasti v popoldanski izmeni ne uredijo, delavci pa so primorani delati še dolgo po zaključenem delovnem času, včasih tudi do 22.00 ure zvečer.

»Dodatno delo se nalaga brez pisnih odredb nadurnega dela, delo pa velikokrat ni niti priznano (ure se izbrišejo),« opozarjajo v SDOS. Tako so delavci UE Ljubljana v sredo, 3. 10. 2018, kot opozarja SDOS, zaradi nevzdržnih pritiskov, ‘protestno’ zapustili svoja delovna mesta ob zaključku delovnega dne, torej ob 19.30 uri, pri čemer nameravajo vztrajati ureditve razmer, poudarjajo.

Ker pa želijo omejiti možnosti povračilnih ukrepov, v SDOS predlagajo solidarnostno gesto in pripravo pisem podpore za kolegice in kolege, borke in borce na UE Ljubljana (vzorec pisma je na voljo spodaj). V SDOS predlagajo, da se pisma podpore in solidarnosti pošilja načelniku UE Ljubljana in ministru za javno upravo, Lovru Lončarju in Rudiju Medvedu na njihove elektronske naslove: lovro.loncar@gov.si, ue.ljubljana@gov.si, rudi.medved@gov.si in gp.mju@gov.si. Prosijo še, da se ta pisma v vednost pošljejo tudi SDOS in sindikalni podružnici SDOS na UE Ljubljana (sdos@sindikat-zsss.si in dragan.stankovic@gov.si).

 

Vzorec pisma podpore akciji SDOS UE Ljubljana, 4. 10. 2018

Podpora sindikalni akciji sindikata SDOS UE Ljubljana, 4. 10. 2018

Share