Draginja na pohodu – Pred vrati nova tematska številka Delavske enotnosti

18. 7. 2022

Kaj?

Pred poletnim predahom, ki si ga bomo privoščili avgusta, napovedujemo še eno tematsko številko Delavske enotnosti. V njej se bomo posvetili novi (žal) aktualni temi – razmišljali in pisali bomo o vse večji draginji, podražitvah, inflaciji, kar nas vse čedalje bolj stiska za vrat.

Kdaj?

Tematska številka Delavske enotnosti z naslovom »Draginja na pohodu« izide 28. julija 2022.

Zakaj?

Ker gre za pomembno tematiko, ki bo v bližnji prihodnosti še kako določala naša življenja in se ji zato velja posvetiti nekoliko bolj na dolgo. Ker so podražitve vsega mogočega – od energentov do vseh vrst živil – realnost, s katero se bo treba spopasti. Ker smo pri tovrstnih družbenih pretresih vselej v prvih vrstah prav delavke in delavci in je zato treba vzpostaviti ustrezen delavski, sindikalni odziv na obstoječe stanje. Ker je nujno, da tudi sindikati razmislimo o svojih aktivnostih in strategiji našega boja v času draginje, naraščajoče inflacije in zaostrenih družbenih razmer.

Kako?

Tematsko številko je kot vedno mogoče naročiti tako, da izpolnjeno naročilnico, ki jo najdete na spletni strani ZSSS (v rubriki Delavska enotnost), pošljete po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/43-09-175, in sicer do vključno 22. julija 2022.

Kje?

Na straneh vašega in našega časopisa, nujnega vira informacij za vse delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste, delovne ljudi, ki jih zanimajo pomembne, relevantne, kompleksne teme, s pomočjo katerih lahko bolje razumemo svet, v katerem živimo.

P. S.: Poleg poziva k naročilu, seveda velja tudi poziv k soustvarjanju. Imate idejo, o čem bi morali pisati? Vsebino, ki jo je nujno deliti? Oglasite se na de@sindikat-zsss.si!


V pokušino

Če še niste prepričani, ali bi naročili napovedano tematsko številko, vam v pokušino ponujamo nekaj branja iz preteklih številk:

Delajmo varno, kjerkoli že – Nasveti za varno in zdravo delo od doma

Sprašujemo za vas! – S političnimi strankami, ki nastopajo na državnozborskih volitvah, o sindikalnih in delavskih temah

Slovenija je zelo egalitarna samo na prvi pogled – Pišemo o družbeni neenakosti pri nas in po svetu

Share