“Morda ste izvoljeni trikrat: prvič, zadnjič in nikoli več” – Sindikat Glosa obsoja poslanske nadprivilegije

16. 10. 2019

Objavljamo obsodbo Sindikata kulture in narave Slovenije – Glosa (morebitnih) poslanskih nadprivilegijev, ki so jo obliki sporočila za javnost posredovali danes: 

p o s l a n c i , p o s l a n c i . . .
(s častnimi izjemami z leve in desne)

Sindikat poklicnega gasilstva Slovenije je natančno pred tednom dni brez dlake na jeziku obsodil predstavnike ljudstva v Državnem zboru Republike Slovenije, ki skušajo nadgraditi svoj že tako privilegiran položaj.

Sindikat Glosa pa je z dlako na jeziku strpno /naivno/ čakal, da se ustavna večina zakonodajne oblastí skesá, da se po pingpongu z neko drugo vejo oblastí in v maniri ‘probati ni greh; če rata, rata, če ne, pač ne’, po prespani nôči – dveh,

strezni in si novih nadomestilnih-prevoznih-davčnih-ipd.-idr. ugodnosti ne podarí.

A ni dočakal, čeravno se po kuloarjih šušlja, da Zakonodaja ni več docela prepričana,

da ji, pač, to pripada, da si, pač, zasluži ekskluzivno obravnavo, da, pač – – –

»Pač«, močán ali votel člen, odvisen od konteksta. Tokratni kontekst je vsakokratni: močne, a votle obljube pred volitvami ostajajo pretežno močne in votle tudi po volitvah. Izbrani od in iz ljudí se vsakič čudežno dvignete nad te iste ljudí.

Poslanci naši, ki to niste: če si vendarle podelíte patricijske privilegije, plebsu pa jih ne privoščite, svoje glasove ZA in cenjena imena javno predočite volivcem! Morda ste izvoljeni trikrat: prvič, zadnjič in nikoli več.

Kar drugemu daš, se v rožo razcvetí, kar sam požreš, se v blato spremení.
(Perzijski pregovor, ki bi utegnil biti slovenski.)

Sporočilo je v celoti dostopno tudi tukaj: Obsodba (morebitnih) poslanskih nadprivilegijev

P. S.: Zgornja fotografija je sicer nastala na podnebnem štrajku v Ljubljani 27. septembra 2019, sporočilo z nje pa je – na žalost – brezčasno.

Share