Vabimo na izobraževanje: Vloga sindikatov pri spodbujanju okolju prijaznejših delovnih mest

15. 3. 2021

Sindikalna akademija Zveze svobodnih sindikatov Slovenije pripravlja v sodelovanju z Evropskim sindikalnim inštitutom (ETUI) in belgijskim FGTB/ABVV mednarodno izobraževanje z naslovom What roles for trade unionists in greening the workplace?, ki bo potekalo prek spletne aplikacije Zoom 25. in 26. marca 2021.

Delovno mesto nudi dobro priložnost za spreminjanje našega vedenja, da se spoprimemo s podnebnimi spremembami. Na delovnih mestih porabljamo energijo in druge vire ter ustvarjamo odpadke, kar prispeva k podnebnim spremembam. V okviru usposabljanja bomo raziskali različne vloge, ki jih imamo lahko sindikalisti in sindikalistke pri ozelenitvi delovnih mest.

Na izobraževanju bo poleg predstavitev strokovnjakov mogoča izmenjava izkušenj s sindikalisti iz drugih držav. Hkrati pa boste imeli možnost celotnemu izobraževanju in razpravam slediti v slovenščini, saj bo na voljo tolmačenje za slovenski jezik.

Cilj izobraževanja je seznaniti udeležence s konceptom zelenih delovnih mest, spodbuditi izmenjavo dobrih praks in razmišljati o različnih vlogah, ki jih lahko imamo sindikalisti in sindikalistke pri spodbujanju okolju prijaznejših delovnih mest.

Predznanje ni potrebno, samo čas, radovednost in pripravljenost za sodelovanje.

Izobraževanje je namenjeno predvsem sindikalnim zaupnicam in zaupnikom, prav tako pa tudi drugim članicam in članom ZSSS, ki jih zanima področje okolja, energije, podnebnih sprememb in trajnostnega razvoja. Izobraževanje je brezplačno.

Za prijavo ali dodatne informacije o poteku izobraževanja pišite na izobraževanje@sindikat-zsss.si ali pokličite na 064/250 850 (Laura Weber).

Mogoča je tudi registracija prek spletnega obrazca, natančnejši program izobraževanja pa lahko najdete na tej povezavi

Število mest je omejeno, prijave zbiramo do 17. marca 2021.

Vabljeni!

Share