Kaj prinaša zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023? Delimo glavne poudarke

6. 9. 2023

Na ZSSS smo se ob strahovitih poplavah na začetku prejšnjega meseca potrudili s celovitim zbiranjem najrazličnejših informacij za člane, članice, delavke, delavce in vse druge, ki so utrpeli škodo v poplavah. S tem v mislih smo vzpostavili novo spletno podstran, kjer je bilo mogoče najprej dnevno spremljati aktualne novice, koristne informacije ter odgovore na pogosto zastavljena vprašanja. Podstran še vedno osvežujemo z aktualnimi informacijami, zato je ne gre prezreti.

Primarno se posvečamo vprašanjem in informacijam v zvezi z delom, pravicami delavk, delavcev, s (solidarnostno) pomočjo za članice ter člane in podobno. Tam, kjer informacije že obstajajo, zbiramo tudi uporabne povezave in nanje napotujemo.

Redno osvežujemo tudi kategorijo »Pogosta vprašanja«, vključno s popisom višine solidarnostne pomoči za elementarno nesrečo po različnih kolektivnih pogodbah dejavnosti, prav danes pa smo objavili tudi natančen popis vsega, kar prinaša konec avgusta sprejeti zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023.

Več o tem lahko izveste na tej povezavi:

Pomoč

 

Ne pozabite pa tudi, da lahko svoja vprašanja, dileme, stiske delite z nami tudi prek elektronskega naslova info@zsss.si in pomagali vam bomo.
Share