Po zaslugi sindikata minimalni regres za leto 2022 v dejavnosti gostinstva in turizma znaša 1300 evrov!

14. 6. 2022
Iz Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije (SGiT) sporočajo, da so se socialni partnerji po nekajmesečnem dogovarjanju in po težkih ter zahtevnih pogajanjih dogovorili za minimalni regres za letni dopust za letošnje leto v višini 1300 evrov (brez pogajanj s sindikatom bi minimalni regres znašal zgolj 1074,43 evra, izpostavljajo).

Aneks h kolektivni pogodbi za dejavnost gostinstva in turizma bo z višino regresa 1300 evrov objavljen še v uradnem listu. Sindikat delavcev gostinstva in turizma po svojih besedah šteje dogovorjeno višino regresa za uspeh, saj so s tem zagotovili višjo raven regresa tudi za delavke in delavce, ki delajo tam, kjer ni organiziranega sindikata v družbi.

»Pričakujemo, da bodo k izplačilu zneska regresa v višini 1300 evra, če že ne višjega, sledili tudi delodajalci, ki niso člani združenj in jih kolektivna pogodba dejavnosti ne zavezuje. To pričakujemo z razlogom, saj smo se v družbah, kjer je sindikat organiziran, dogovorili še za višje izplačilo regresa. Če kdaj, je zdaj čas in priložnost, da delodajalci delavkam in delavcem pokažejo, da so cenjeni, spoštovani in da si zaslužijo nekaj več!« še sporočajo iz sindikata.

Foto Nubia Navarro/Pexels

Share