Mir je vrednota – Sindikat delavcev prometa in zvez v pomoč žrtvam vojne v Ukrajini

8. 7. 2022

Sindikalizem pomeni solidarnost, a ne samo med nami, temveč z vsemi, ki so v stiski!

Vojna v Ukrajini, ki se je začela 24. februarja, vstopa v peti mesec in vrednota miru je s prvim dnem grozot vojne postala za vse ujete v njenem primežu najpomembnejša. Vse drugo izgubi svojo vrednost v trenutku, ko ostaneš brez vsega. Le želja po preživetju in koncu vojne je iz trenutka v trenutek večja. Nihče od nas ne more ustaviti vojne v Ukrajini, lahko pa pomagamo vsak po svojih najboljših močeh tistim, ki se borijo za svoj košček zemlje in mir.

Nikakor si ne bi odpustili, če ne bi pomagali potrebnim pomoči v Ukrajini, pravijo v sindikatu. Foto SDPZ

Član Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije Mirko Paloš, zaposlen na Pošti Slovenije, je eden tistih, ki svoj prosti čas in energijo namenja za pomoč najranljivejšim, to so v tem trenutku tisti, ki trpijo ujeti v vojni v Ukrajini. Odločili smo se, da ga bomo pri njegovem udejstvovanju podprli z zbiranjem sanitetnega materiala. Pozvali smo člane in članice SDPZ in poslovodstvo Pošte k zbiranju paketov prve pomoči, ki jim je sicer potekel rok uporabe, a še vedno služijo svojemu namenu. Poleg paketov prve pomoči smo zbirali tudi povoje, razkužila, sterilne gaze, ki so nujno potrebne za oskrbo ranjencev. Nikakor si ne bi odpustili, če ne bi pomagali potrebnim pomoči v Ukrajini, v zavedanju, da tam nujno potrebujejo pomoč za oskrbo ran, nam pa paketi prve pomoči le zasedajo prostor v omari.

Zbrali smo ogromno tovrstnih paketov in sanitetnega materiala ter ponovno dokazali, da skupaj zmoremo več.

Sindikat delavcev prometa in zvez Slovenije

Delavska enotnost

Ta zaznamek je bil najprej objavljen v najnovejši, drugi junijski številki Delavske enotnosti, glasila ZSSS. In edinega rednega periodičnega delavskega časopisa, ki nepretrgoma izhaja že 80 let, od novembra 1942. Ter nujnega vira informacij za vse delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste, delovne ljudi, ki jih zanimajo pomembne, relevantne, kompleksne teme, s pomočjo katerih lahko bolje razumemo svet, v katerem živimo.

Na Delavsko enotnost se lahko naročite tukaj. Berite, da boste vedeli!

Share