Mladi, študentje, prekarne delavke in delavci ne smejo ostati spregledani!

10. 4. 2020

Organizacije Sindikat Mladi plus, sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, ki je seveda tudi del ZSSS, Mladinski svet Slovenije (MSS)Inštitut 8. marec in Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) so v preteklih dneh in tednih pristojna ministrstva in Vlado Republike Slovenije neuspešno opozarjale na posledice omejevalnih ukrepov zaradi širjenja bolezni COVID-19 ter predlagale ukrepe za izboljšanje socialnega položaja mladih.

Ministrstva, še posebej ministrstvo za delo, in vlada se na predloge niso odzvala, ukrepov pa ne predlagala. Zato so, da bi jih pristojni odločevalci slišali, omenjene organizacije danes na daljavo organizirale novinarsko konferenco, na kateri so povedale več o svojih predlogih ključnih ukrepov in pozvale vlado, naj jih umesti v pripravo novega zakona. 

»Vlado pozivamo, da naše ukrepe umesti v zakonodajo, ki jo trenutno pripravlja, prav tako pa, da vzpostavi dialog z nami in drugimi organizacijami civilne družbe, ki se konstruktivno trudimo najti rešitve, s katerimi bi olajšali položaj najbolj ranljivih skupin. Mladi, študentje, prekarne delavke in delavci ne bomo dopustili, da še naprej ostanemo spregledani!« med drugim sporočajo.

Novinarsko konferenco si lahko v celoti ogledate na spodnjem posnetku, skupna stališča naštetih sindikalnih, mladinskih, študentskih in civilnodružbenih organizacij, s katerimi si te prizadevajo za izboljšanje ekonomskega ter socialnega položaja mladih, študentov in prekarcev, pa lahko najdete tukaj.

Mladi, študentje, prekarne delavke in delavci ne smemo ostati spregledani

Organizacije Sindikat Mladi plus, MSS – Mladinski svet Slovenije, Inštitut 8. marec in Študentska organizacija Slovenije – ŠOS smo v preteklih dneh in tednih pristojna ministrstva in Vlado Republike Slovenije neuspešno opozarjale na posledice omejevalnih ukrepov zaradi širjenja bolezni COVID-19 ter predlagale ukrepe za izboljšanje socialnega položaja mladih.Pristojna ministrstva, še posebej ministrstvo za delo in vlada, se na predloge niso odzvala, ukrepov pa ne predlagala. Zato smo, da bi nas pristojni odločevalci slišali, danes na daljavo organizirali novinarsko konferenco, na kateri smo sporočili ključne ukrepe in pozvali vlado, naj jih umesti v pripravo novega zakona.

Posted by Mladi plus on Friday, April 10, 2020

Share