“Moj računalnik ne grize” – Novo izobraževanje za člane in članice ZSSS iz savinjske in koroške regije

21. 4. 2021

V okviru projekta Za krepitev socialnega dialoga nadaljujemo s sklopom e-izobraževanj za člane in članice ZSSS, tokrat iz savinjske in koroške regije, ki jih vabimo na e-izobraževanje »Moj računalnik ne grize« izvajalca Milana Žižka. Izobraževanje bo potekalo od 5. do 13. maja 2021.

Na podlagi potreb našega članstva smo razvili štiri programe izobraževanja, in sicer na naslednjih vsebinskih področjih: trg dela, ekonomsko področje, varnost in zdravje pri delu ter osnove digitalizacije. E-izobraževanja so za člane in članice brezplačna, izvajajo pa jih strokovni sodelavci na projektu z omenjenih področij.

Člane in članice ZSSS iz savinjske in koroške regije torej vabimo na e-izobraževanje »Moj računalnik ne grize« izvajalca Milana Žižka, ki bo potekalo od 5. do 13. maja 2021. Prosimo vas, da novico o e-izobraževanju delite med svojim članstvom.

Kaj je e-izobraževanje?

E-izobraževanje je udeležencem prijazna oblika izobraževanja, saj vse aktivnosti, povezane z izobraževanjem, udeleženec oziroma udeleženka opravi prek računalnika, ko mu to čas dopušča. Potekalo bo v sklopu e-učilnice ZSSS, na spletnem portalu za pridobivanje novih znanj in veščin na vsakem koraku – doma, v službi, na poti, v tujini. Za dostop potrebujete zgolj internetno povezavo, uporabniško ime in geslo, ki ju dobi ob prijavi na e-izobraževanje.

Izobraževanje je sestavljeno iz uvodnega srečanja, ki bo v sredo, 5. maja, prek video povezave, temu pa sledi samostojno osemdnevno e-izobraževanje, in sicer med 6. in 13. majem.

S prijavljenimi udeleženci in udeleženkami bomo pred izvedbo uvodnega srečanja (termin bomo uskladili z udeleženci) testirali delovanje video povezave. Na uvodnem štiriurnem srečanju se bomo seznanili z uporabo e-učilnice in potekom e-izobraževanja, preostali del pa namenili kratkemu predavanju izvajalca Milana Žižka. E-izobraževanje poteka ob stalni administrativno tehnični podpori in podpori izvajalca. Je interaktivno, kar pomeni, da udeleženci ne bodo le prebirali vsebine, ampak pridobljeno znanje preverjali s kratkimi učnimi testi za utrjevanje in z oddajanjem nalog ob pomoči mentorja.

S pomočjo e-izobraževanja boste spoznali, kako ustvariti in oblikovati vsebino v programu Word, izdelati tabelo s formulami v Excelu, poiskati podatek na spletu, se seznaniti z delom v oblaku, komunicirati z elektronsko pošto, izmeriti hitrost internetne povezave, poiskati protivirusni program in z njim zaščititi svoj računalnik pred virusi.

Na izobraževanje se lahko do četrtka, 29. aprila, prijavite prek spletnega obrazca, dostopnega TUKAJ.

Share