Na volitve za delavske pravice in pravičnejšo Evropo!

23. 5. 2019

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) skupaj z Evropsko konfederacijo sindikatov (ETUC) poziva k udeležbi na volitvah v Evropski parlament, ki bodo pri nas potekale v nedeljo.

Izid tokratnih evropskih volitev bo namreč ključnega pomena za prihodnjo usmeritev Evropske unije in evropske povezave kot take, sindikati pa imamo v kampanji aktivno vlogo. Zato skupaj z našimi sindikalnimi kolegi ter kolegicami iz vse Evrope pozivamo vse, da se udeležijo volitev v Evropski parlament in glasujejo za stranke ter za kandidate in kandidatke, ki podpirajo zahteve sindikatov po bolj pošteni Evropi za delavce in delavke in se zavzemajo za demokracijo in socialno pravičnost, za kakovostna delovna mesta in višje plače, za družbeno pravični prehod na nizkoogljično in digitalno gospodarstvo in podobno.

Več o naših zahtevah in pričakovanjih je mogoče prebrati v Programu za evropske volitve 2019 Evropske konfederacije sindikatov. Socialna in enakopravna Evropa z več delavskimi pravicami mora biti naš skupni cilj, udeležba na evropskih volitvah pa je naša pravica in obenem dolžnost.

Pozivu k udeležbi na volitvah se je danes, ko so z evropskimi volitvami začeli na Nizozemskem in v Združenem kraljestvu, na svojem kongresu na Dunaju torej pridružila tudi Evropska konfederacija sindikatov (glej fotografijo zgoraj), in pozvala ljudi, naj dajo glas tistim, ki se bodo zavzemali za pravičnejšo, bolj demokratično in bolj socialno Evropo. Na pomembnost čim višje udeležbe na volitvah bo EUTC ves dan opozarjal tudi na družbenih omrežjih, z bogatim vizualnim materialom in s posebnimi videi, v katerih bodo o tem, zakaj so letošnje volitve v Evropski parlament tako pomembne, govorili sindikalisti in sindikalistke z vse Evrope.

Zakaj pa gre na evropske volitve predsednica ZSSS Lidija Jerkič?

Lidija Jerkič gre tokrat volit za delavske pravice.

Lidija Jerkič gre tokrat volit za delavske pravice.#tokratgremvolit

Posted by VTV Studio on Monday, April 29, 2019

Naj bo torej nova Evropa pravičnejša, bolj socialna, demokratična in solidarna za vse!

Share