Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti: “Dostojna starost”

14. 10. 2019

Kaj?

Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti, glasila ZSSS, v kateri se bomo lotili nove aktualne teme, s katero se bomo v življenju prej ali slej srečali vsi. Tokrat bomo pisali o – dostojni starosti in njenih različnih vidikih: razmišljali bomo o dolgoživi družbi, o upokojevanju, pokojninah, staranju, se pogovarjali z relevantnimi sogovorniki, dali prostor Sindikatu upokojencev Slovenije (SUS), iskali zgodbe starejših iz prve roke, se vprašali, kako o starosti in pokojninah razmišljajo mladi …

Kdaj?

Tematska številka Delavske enotnosti »Dostojna starost« izide 24. oktobra 2019.

Zakaj?

Ker se bomo slej ali prej vsi postarali in ker že danes živimo čedalje dlje, kar prinaša številne družbene posledice na različnih ravneh Ker je dostojno življenje na stara leta ogledalo tega, kako pravična, socialna in vključujoča je v resnici družba kot taka. Ker prizadevanje za dostojno, kakovostno, izpolnjujočo starost pomeni tudi prizadevanje za družbeno pravičnost nasploh in se zato tiče nas vseh. Ker bo 21. stoletje, če je bilo že prejšnje, 20. stoletje, kot pravijo strokovnjaki, stoletje mladosti, rasti, silovitega tehnološkega razvoja, hitenja, porabe, moralo biti (tudi) stoletje starejših.

Kako?

Tematsko številko je kot vedno mogoče naročiti tako, da izpolnjeno naročilnico, ki jo najdete na spletni strani ZSSS (v rubriki Delavska enotnost), pošljete po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/43-09-175, in sicer do 18. oktobra 2019.

Kje?

Na straneh vašega in našega časopisa, nujnega vira informacij za vse delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste, delovne ljudi, ki jih zanimajo pomembne, relevantne, kompleksne teme, s pomočjo katerih lahko bolje razumemo svet, v katerem živimo.

Berite, da boste vedeli!

Share