Novo izobraževanje za člane in članice ZSSS: “Moj računalnik ne grize”

1. 4. 2021

V okviru projekta Za krepitev socialnega dialoga nadaljujemo s sklopom izobraževanj, e-izobraževanji za člane in članice ZSSS iz osrednjeslovenske, gorenjske in notranjske regije, ki jih vabimo na e-izobraževanje »Moj računalnik ne grize«, izvajalca Milana Žižka. Izobraževanje bo potekalo od 13. do 21. aprila 2021.

Izobraževanje je sestavljeno iz uvodnega srečanja, ki bo v torek, 13. 4. 2021 preko video povezave, temu pa sledi samostojno 8 dnevno e-izobraževanje, med 14. in 21. 4. 2021.

S prijavljenimi udeleženci bomo pred izvedbo uvodnega srečanja (termin bomo uskladili z udeleženci) testirali delovanje video povezave. Na uvodnem 4-urnem srečanju se bomo seznanili z uporabo e-učilnice in potekom e-izobraževanja, preostali del pa namenili kratkemu predavanju izvajalca Milana Žižka. E-izobraževanje poteka ob stalni administrativno tehnični podpori in podpori izvajalca. E-izobraževanje je interaktivno, kar pomeni, da udeleženci ne bodo le prebirali vsebine, ampak pridobljeno znanje preverjali s kratkimi učnimi testi za utrjevanje in z oddajanjem nalog ob pomoči mentorja.

Namen e-izobraževanja »Moj računalnik ne grize«: udeleženci bodo spoznali, kako ustvariti in oblikovati vsebino v Wordu, izdelati tabelo s formulami v Excelu, poiskati podatek na spletu, se seznaniti z delom v oblaku, komunicirati z e-pošto, izmeriti hitrost internetne povezave, poiskati protivirusni program in z njim zaščititi svoj računalnik pred virusi.

Prosim vas, da članom novico o e-izobraževanju skupaj z razpisom čimprej posredujete. Na izobraževanje se lahko do srede, 7. 4. 2021, prijavijo preko spletnega obrazca, dostopnega TUKAJ.

Kaj pravzaprav je e-izobraževanje?

E-izobraževanje je udeležencem prijazna oblika izobraževanja, saj vse aktivnosti, povezane z izobraževanjem udeleženec opravi preko računalnika, ko mu čas to dopušča. E-izobraževanje bo potekalo na e-učilnici ZSSS – spletnem portalu za pridobivanje novih znanj in veščin na vsakem koraku – doma, v službi, na poti, v tujini.

Za dostop udeleženec potrebuje internetno povezavo, uporabniško ime in geslo, ki ju dobi ob prijavi na e-izobraževanje. Na podlagi potreb članov smo razvili štiri programe izobraževanja, in sicer na vsebinskih področjih: trg dela, ekonomsko področje, varnost in zdravje pri delu in osnove digitalizacije.

E-izobraževanja so za člane brezplačna, izvajajo pa jih strokovni sodelavci na projektu iz omenjenih področij. Do konca junija 2021 bomo izvedli dvajset e-izobraževanj, vsako e-izobraževanje v petih ponovitvah.

Share