Odločni NE zmanjševanju pravic žensk v Sloveniji

28. 5. 2018

Sindikalne in civilno družbene organizacije so politične stranke pozvale k nasprotovanju zniževanju pridobljenih pravic žensk v Sloveniji, k nasprotovanju odprave pravice do splava v okviru osnovne košarice pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in k zavzemanju za enakost spolov.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) in njen Odbor za enake možnosti ZSSS, Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS), Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam, Ženski lobi Slovenije, Društvo za nenasilno komunikacijo, Mirovni inštitut, Študentska organizacija Iskra, Ženska svetovalnica in Forum za enakopraven razvoj so skupaj s podpornicami Maco Jogan, Vesno Leskošek in Sonjo Lokar v javnem pozivu opozorile na zgodovino in dosežke boja za enakopravnost spolov v naših krajih.

Svobodnega odločanja o rojstvih otrok, kakor jo zagotavlja sedanja ustavna ureditev, bodo podpisnice »branile za vsako ceno«, so med drugim zapisale v pozivu, ki ga objavljamo spodaj! Podpisnice še opozarjajo na nesprejemljivo naraščajočo neenakost spolov na različnih področjih in poskuse repatriarhalizacije družbe.

Več v spodnjem pozivu!

Javni poziv za ohranitev pravice do splava v košarici pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in za povečanje enakosti spolov v Sloveniji, 25. 5. 2018

 

 

Share