Poziv predsedniku Vlade RS in ministrici za obrambo; Prisluhnite gasilkam in gasilcem!

Dušan Semolič, predsednik ZSSS, je danes na predsednika Vlade RS in na ministrico za obrambo naslovil pismo, v katerem ju je pozval, da ugodita realnim in upravičenim zahtevam gasilk in gasilcev, združenih v Sindikat poklicnega gasilstva Slovenije. Takole je zapisal:

 

Spoštovani predsednik, spoštovana ministrica,

dogovor o dvigu plač tistim zaposlenim v javnem sektorju, ki živijo najtežje, ki imajo izjemno nizke, prenizke plače, je zagotovo pomemben rezultat socialnega dialoga. Da smo dogovor dosegli, je bilo potrebno soglasje večine sindikatov in Vlade RS.

Žal sedanji dogovor ne odpravlja vseh slabosti, zato je na nas, sindikatih, in vas, Vladi RS, da se teh slabosti zavedamo in naredimo vse, kar je v naši moči, da se te slabosti čim prej odpravi. Med njimi zagotovo ne gre spregledati izjemno slabega položaj gasilcev, vojakov in še nekaterih drugih uniformiranih poklicev.

Številni veliki požari, nesreče v naravi, nesreče na cestah in nesebično, težko in nevarno delo gasilk in gasilcev znova in znova dokazuje, da je njihovo delo izjemnega pomena za vse nas. Sprašujem se, kaj točno se še mora zgoditi, da bi spoznali, da si gasilke in gasilci zaslužijo boljše plačilo in da so zahteve njihovega sindikata, Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije, več kot upravičene?

Spoštovani predsednik, spoštovana ministrica, če gasilke in gasilci upravičeno zahtevajo, da se njihovo dobro delo (pre)pozna tudi pri njihovih plačah, vas jaz prosim, da njihovim zahtevam ugodite, saj so realne in upravičene, gasilke in gasilci pa uživajo podporo vseh nas, ki njihovo delo dnevno vidimo in izjemno spoštujemo.

 

Sindikalni pozdrav!

 

Mag. Dušan Semolič,

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije,

predsednik

Share