Prihaja tematska Delavska enotnost »Javno in zasebno«

3. 12. 2018

V novi tematski številki Delavske enotnosti se bomo posvetili vselej relevantni temi – javnemu in zasebnemu. Oziroma domnevnim razhajanjem, nasprotjem in napetostim med javnim in zasebnim sektorjem, popisali bomo njune značilnosti, strukturo, okvir in način delovanja, postavili tematiko v širši kontekst ter pokazali da smo, ne glede na to, kje delamo – ali v javnem ali zasebnem sektorju ­–, vsi delavke in delavci s skupnimi interesi, kar pomeni, da mora biti skupen, organiziran in solidaren tudi naš delavski boj.

S tematsko številko bomo poskušali delavkam in delavcem, sindikalistkam in sindikalistom približati kompleksno, a pomembno in relevantno temo, obenem pa bomo na tematiko pogledali tudi širše in jo umestili v širši družbeni kontekst. Predvsem pa želimo z napovedano številko o javnem in zasebnem opolnomočiti vse, ki delujemo na sindikalnem področju ter enkrat za vselej narediti konec delitvam med delavkami in delavci.

Naročilnico za tematsko številko Delavske enotnosti »Javno in zasebno«, ki bo izšla 13. decembra 2018, najdete na spletni strani ZSSS v rubriki Delavska enotnost. Izpolnjeno pošljite po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/4309-175 do ponedeljka, 10. decembra.

Berite, da boste vedeli!

Share