Prihaja tematska številka Delavske enotnosti – “Razbijamo mite!”

21. 1. 2019

Živimo v času »lažnih novic«, senzacionalističnih medijskih zgodb, v obdobju najrazličnejših mitov, polresnic, izkrivljenih dejstev, ki so našli svoje domovanje predvsem na svetovnem spletu, in v svetu, za katerega se zdi, da ga je zdrava pamet zapustila.

Raven javnega diskurza je vedno nižja, pozornost dobivajo tisti, ki so najglasnejši, najekstremnejši, najbolj surovi, ne glede na to, da nimajo nič  povedati, medtem ko pomembne, tehtne vsebine ter poglobljen premislek o stanju stvari ostajajo v ozadju. S tem se srečujemo že kot običajni ljudje, odjemalci medijskih vsebin z informacijske avtoceste našega ponorelega sveta. In seveda tudi kot delavke in delavci, sindikalisti in sindikalistke, ki se vrtimo v svetu dela, organiziramo zaposlene ter se borimo za njihove pravice.

V novi tematski številki Delavske enotnosti se bomo opisanega dotaknili z različnih zornih kotov. Pod drobnogled bomo vzeli najpogostejše in najbolj trdovratne mite, polresnice, netočnosti o trgu dela, delavcih in delavkah, državi, delovni zakonodaji, sindikatih, mladih in podobno ter jih argumentirano, sistematično zavrgli, dokazali, zakaj ne držijo, in rekli bobu bob.

S tematsko številko vašega in našega časopisa bomo poskušali delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste opremiti s prvo  pomočjo za preživetje v današnjem svetu. Bralstvu bomo na kratko približali kompleksne, a pomembne in relevantne teme ter jih umestili v širši kontekst. Nujno branje torej za vse delovne ljudi, sindikalistke in sindikaliste.

Naročilnico za tematsko številko Delavske enotnosti »Razbijamo mite!«, ki bo izšla 31. januarja 2019, najdete na spletni strani ZSSS (https://www.zsss.si v rubriki Delavska enotnost). Izpolnjeno pošljite po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/232-12-55 do 25. januarja 2019.

Berite, da boste vedeli!

Share