Sindikat delavcev gradbenih dejavnosti vabi na zaključno konferenco SUSODCO: Podpora socialnemu dialogu za učinkovito gradbeništvo v prihodnosti

10. 3. 2022

Sindikat delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije (SDGD) ter Zbornica gradbeništva ter industrije gradbenega materiala, podpisnika kolektivne pogodbe gradbenih dejavnosti in aktivna socialna partnerja podpornika ter zastopnika podjetij in zaposlenih, s preostalim konzorcijem projekta SUSODCO z veseljem vabita na zaključno spletno video konferenco, katere cilj je partnerje socialnega dialoga opremiti s ključnimi zmogljivostmi za podporo industrijskim odnosom v srednji in jugovzhodni Evropi.

Na zaključni konferenci bodo projektni partnerji predstavili rezultate dvoletnega dela in prihodnje izzive socialnega dialoga. Konferenca bo potekala v hibridni obliki preko spleta in v Bruslju. Prevajanje bo zagotovljeno tudi v slovenski jezik

Predstavljeni bodo novejši trendi socialnega dialoga in vpliv pandemije covida-19 na gradbeni sektor, ki jih bodo predstavili gostje iz držav srednje in vzhodne Evrope, ter trendi socialnega dialoga v EU in preoblikovanje trga dela. Predstavljena bodo štiri tematska poročila o socialnem dialogu v sodelujočih državah srednje in vzhodne Evrope, s predstavitvijo končnega poročila ter izvlečki štirih virtualnih dni za krepitev usposobljenosti socialnih partnerjev. Za konec pa še nekaj dobrih praks – o pridobljenih izkušnjah s pomočjo strokovnjakov za odnose z javnostmi/medije in tudi pogled v prihodnost –,  nova tematska platforma za socialni dialog kot vir rešitev za socialni dialog.

Konferenca je namenjena sindikalnim ter delodajalskim organizacijam in drugim partnerjem v socialnem dialogu na nacionalni, regionalni in evropski ravni. Konferenca je primerna za direktorje, svetovalce za kadre, pravne svetovalce, člane pogajalskih skupin in strokovnjake, ki se ukvarjajo z industrijskimi odnosi v gradbenem sektorju. Zagotovljeno bo simultano prevajanje naslednjih jezikov: angleščina, bolgarščina, hrvaščina, grščina, madžarščina in slovenščina.

Delimo dnevni red, vabilo, navodila za udeležbo prek Zooma, prijavite pa se lahko tukaj.

Vabljeni!

Share