SDPZ sporoča: Nadzorni svet v ponedeljek odloča o ‘božičnici’, od tega pa je odvisna napoved druge stavke na Pošti Slovenije

22. 11. 2019

Posredujemo sporočilo Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije (SDPZ):

Ob prekinitvi stavke na Pošti Slovenije, ki se je 12. novembra končala s podpisom stavkovnega dogovora med poslovodstvom in enim od sindikatov , je Sindikat delavcev prometa in zvez Pošte Slovenije že napovedal, da težave v podjetju še zdaleč niso rešene. SDPZ je delodajalca že pred časom pozval, da delavcem izplača del plače za poslovno uspešnost vsaj v višini kot pri v tem letu s strani Pošte Slovenije kupljeni Intereuropi (torej okrog 500 evrov).

Kljub temu, da smo v SDPZ vseskozi vztrajali pri ohranitvi februarja sklenjenega dogovora med socialnimi partnerji, smo napovedali tudi, da bomo pritisk zaostrovali, če bo dogovor s strani poslovodstva kršen (torej če do 31. decembra poslovodstvo ne bo uspelo zaposliti 312 novih delavcev). Prav tako vztrajamo, da se delavcem izplača del plače iz naslova poslovne uspešnosti, saj so delavci s svojim trudom vseskozi reševali pomanjkanje sodelavcev in odločilno prispevali k temu, da bo podjetje tudi letos poslovala z dobičkom.

V ponedeljek ob deseti uri bo na sedežu Pošte Slovenije v Mariboru nadzorni svet odločal o izplačilu poslovne uspešnosti zaposlenim in v njenem invalidskem podjetju. Pri tem so bili člani nadzornega sveta seznanjeni s tem, da je od njihove odločitve odvisna tudi ponovna napoved stavke in druge sindikalne aktivnosti. V primeru ponovne napovedi stavke se lahko zgodi, da bo v decembru poštni promet zopet moten.

Predstavniki SDPZ

* Pomembno! Nadzorniki Pošte Slovenije na ponedeljkovi seji niso sprejeli odločitve o izplačilu nagrade za poslovno uspešnosti oziroma božičnice zaposlenim. Ker poslovodstvo družbe v državni lasti in s tem tudi nadzorniki še ne razpolagajo s celovito analizo učinkov izplačila na poslovanje podjetja, so odločitev preložili na naslednjo sejo, je pošta sporočila za Slovensko tiskovno agencijo. S tem v SDPZ niso zadovoljni, saj želijo zaposleni na pošti čim prej vedeti, kaj si bodo lahko privoščili decembra.

Share