Sindikat mladih raziskuje: Kako se je v letu 2020 razgalil kapitalizem, 2. del

3. 3. 2021

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, ki je del ZSSS, predstavljajo novo epizodo njihovega podkasta Nehvaležni skeptiki, v kateri so se še enkrat posvetili »Covid letu« 2020.

Takole pravijo: »Februarska epizoda našega podkasta Nehvaležni skeptiki prinaša 2. del pregleda družbenih, političnih, zdravstvenih in drugih pretresov, ki so lani zaznamovali malodane ves svet.

Če smo januarja naredili analizo o tem, kako je pandemija novega koronavirusa vplivala na naš vsakdan, in kaj je razkrila o podsistemih družbe, v kateri živimo, se tokrat sprašujemo, česa si želimo v bodoče, po koroni, in kakšna naj bo nova normalnost, ki si jo zaslužimo. Kakšni načrti za pokoronsko okrevanje obstajajo na ravni EU in kako bodo vplivali na naš svet dela, socialo, okolje …?  Smo sposobni poiskati rešitve onkraj kapitalizma, trdovratnega sistema, v katerem živimo? In če tega nismo sposobni narediti na ravni politike, kako lahko vseeno najdemo alternative in kakšne naj bodo?«

Sveži epizodi podkasta je mogoče prisluhniti s klikom na tole grafiko:

Vse druge epizode Nehvaležnih skeptikov pa so dostopne na tej povezavi.

Share