Sindikat poklicnega gasilstva dosegel dogovor z Občino Ajdovščina

8. 11. 2018

Sindikatu poklicnega gasilstva Slovenije (SPGS) je po večmesečnih prizadevanjih za ureditev statusa poklicnih gasilcev v Gasilsko reševalnem centru Ajdovščina (GRC Ajdovščina) uspelo doseči dogovor z Občino Ajdovščina.

Ajdovski župan Tadej Beočanin je le prisluhnil argumentom SPGS in spoznal, da je trenutno veljavna sistemizacija, pri kateri je vztrajal direktor GRC Ajdovščina krivična do tamkajšnjih poklicnih gasilcev, obenem pa tudi ovira za učinkovito delovanje poklicne gasilske enote.

Dogovor SPGS z občino predvideva spremembo statuta in pravilnika o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v GRC Ajdovščina, v katerega se bodo vnesla tudi delovna mesta “Poveljnik gasilske operativne enote”, “Vodja gasilske izmene II.” in “Vodja gasilske skupine”, za kar si je SPGS prizadeval. S tem bodo ustvarjeni pogoji za izdajo novih pogodb o zaposlitvi, na podlagi katerih bodo ajdovski poklicni gasilci po januarskem sporazumu med SPGS in vlado deležni tudi odprave plačnih anomalij. SPGS pa s tem dogovorom ustavlja pripravo protestnega shoda.

Več v spodaj pripetem sporočilu za javnost SPGS!

SPGS dosegel dogovor z Občino Ajdovščina, 7. 11. 2018

Share