»Širimo sindikalna obzorja« – Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti

19. 9. 2022

Kaj?

Po krajšem premoru bo kmalu spet med vami nova tematska številka Delavske enotnosti. V njej bomo v luči prihajajočega oktobrskega kongresa ZSSS, na katerem bomo izbirali novo vodstvo, in nasploh aktualnih družbenih razmer pogledali, kje kot sindikalno gibanje trenutno smo in kam gremo oziroma bi morali iti.

Kdaj?

Tematska številka Delavske enotnosti z naslovom »Širimo sindikalna obzorja« izide 29. septembra 2022.

Zakaj?

Ker bomo pisali o aktualnih temah in izzivih, ki nas kot sindikalno organizacijo čakajo v (bližnji) prihodnosti, in zraven poiskali najbolj relevantne sogovornice in sogovornike. Ker se bomo ozrli tako nazaj kot tudi pogledali naprej. Ker je vedno primeren čas za kakovostno sindikalno refleksijo. Ker so časi resni in terjajo od sindikalnega gibanja popoln angažma, za kar je pa potrebna dobra analiza stanja stvari, pa tudi akcijski načrt za nadaljnje delo.

Kako?

Tematsko številko je kot vedno mogoče naročiti tako, da izpolnjeno naročilnico, ki jo najdete na spletni strani ZSSS (v rubriki Delavska enotnost), pošljete po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/43-09-175, in sicer do 23. septembra 2022.

Kje?

Na straneh vašega in našega časopisa, nujnega vira informacij za vse delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste, delovne ljudi, ki jih zanimajo pomembne, relevantne, kompleksne teme, s pomočjo katerih lahko bolje razumemo svet, v katerem živimo.


V pokušino

Če še niste prepričani, ali bi naročili napovedano tematsko številko, vam v pokušino ponujamo nekaj branja iz preteklih številk:

Sindikati dejavnosti ZSSS o draginji: Stanje je resno

Delajmo varno, kjerkoli že – Nasveti za varno in zdravo delo od doma

Sprašujemo za vas! – S političnimi strankami, ki nastopajo na državnozborskih volitvah, o sindikalnih in delavskih temah

Share