Čim prej se obrnite na svoje sindikalne zaupnike! – Odziv sindikata na napovedi, da podjetje Safilo v Ormožu zapira svoja vrata

12. 3. 2021

V Sindikatu kovinske in elektroindustrije Slovenije (Skei) so včeraj z osuplostjo prejeli novico, da zapira vrata eno večjih podjetij v Sloveniji in največji zaposlovalec v Ormožu, podjetje Safilo.

Podjetje se je že večkrat srečevalo z izzivi trga, zato so bili delavke in delavci v preteklosti navajeni zaposlovanja in odpuščanja, zagotovo pa niso pričakovali, da bodo podjetje zaprli v celoti, sporočajo iz sindikata.

»SKEI Slovenije se bo nemudoma vključil v pogovore z delodajalcem in lastniki in jih skušal prepričati, da zamisel o zapiranju podjetja opusti, čeprav pogosto ta prizadevanje niso uspešna. V primeru, da lastnik ne bo odstopil od svoje odločitve, bomo poskrbeli za to, da bodo imeli člani in članice sindikata zagotovljene vse zakonske pravice in si prizadevali za višje odpravnine kot jih določa zakon. Skušali bomo pomagati tudi z iskanjem novih zaposlitvenih možnosti in jim nudili pravno pomoč. Člane in članice pozivamo, da se po informacije in pomoč obrnejo na svoje sindikalne zaupnike,« pogledujejo naprej v Skei.

Share