»Pobegni pred kršitvami na trgu dela!« – Sindikat Mladi plus vabi v sobo pobega

21. 9. 2022

Naš Sindikat Mladi plus bo 7. oktobra na Rimski 3 v Ljubljani odprl sobo pobega, t. i. Escape Room z naslovom Pobegni pred kršitvami na trgu delu. Zasnovali so ga na podlagi resničnih zgodb mladih, v njem pa bo v ekipah mogoče reševati izzive, uganke in različne naloge, vse z namenom, da človek na koncu pobegne iz temačne sobe, ki simbolizira trg dela, prepreden z minskim poljem goljufij, izkoriščanja in zlorab.

»Piše se leto 2022. Trg dela je za mlade neizprosen. Pričakovanja delodajalcev so nerealna. Izkoriščani smo kot poceni delovna sila, delamo vedno več za manj denarja. Epidemija je naredila še dodatno škodo. Zaradi vojne v Ukrajini in inflacije so osnovne dobrine še bolj nedosegljive. Mladi se na trgu dela borimo z diskriminacijo in nestabilnimi oblikami dela. Dostojna zaposlitev in z njo dostojno življenje je bolj utopija kot realnost. Iz tega se lahko rešimo le s tvojo pomočjo! Spoznaj kršitve, s katerimi se srečujemo mladi in najdi ključ do rešitve, kako pobegniti pred njimi,« so ob tej priložnosti zapisali v sindikatu mladih.

Soba pobega bo na naslovu Rimska 3, Ljubljana odprta vsak dan od 7. oktobra do 23. oktobra 2022 od 10:00 do 20:00 (pet terminov dan). Sodelujejo lahko ekipe v sestavi od 3 do 6 oseb. Escape room je primarno namenjen mladim med 13 in 30 let. Če nimate svoje ekipe, pišite Sindikatu Mladi plus na IG, FB ali info@mladiplus.si in povezali vas bodo v skupino.

Za udeležbo ni potrebno nobeno predhodno znanje ali fizična sposobnost. Prijaviti se je mogoče na tej povezavi, vstop pa je prost.

Vabljeni!

Share