Združevanje Dnevnika in Večera? Lahko, a ne na račun zaposlenih!

1. 8. 2019

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) s pismom, ki smo ga naslovili na kolegice in kolege časopisov Dnevnik in Večer, izraža zaskrbljenost ob združevanju obeh časopisnih hiš, apelira na spoštovanje socialnega dialoga in zahteva dosledno spoštovanje pravic zaposlenih.

Takole je v pismu delavkam in delavcem Dnevnika in Večera zapisala predsednica ZSSS Lidija Jerkič:

“Na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije z zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje v zvezi s povezovanjem časopisnih hiš Dnevnik in Večer. Ne glede na to, koliko argumentov predstavijo uprave za svoje ‘poslovne’ odločitve, morajo te biti sprejete v skladu z veljavno zakonodajo in v socialnem dialogu.

Kot je razumeti, temu ni tako, saj se, ponovno, pravice delavk in delavcev, tudi v primeru procesa združevanja Dnevnika in Večera, postavljajo na zadnje mesto. Informiranje, seznanitev zaposlenih s predvidenimi posledicami združevanja, zlasti njihov vpliv na pravice zaposlenih, bi morale biti prioriteta vsakega vodstva, vsakega podjetja.

Na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije v prvi vrsti izražamo polno podporo vsem kolegicam in kolegom časopisnih hiš Dnevnik in Večer. Iskreno upamo, da bosta vodstvi obeh medijskih hiš uspeli prisluhniti svojim zaposlenim in socialni dialog vrniti na nivo, ki se ga v razvitih družbah pričakuje.

Naša posebna podpora gre obema sindikatoma, ki ta trenutek bijeta najtežji boj. Če potrebujete kakršnokoli pomoč, podporo, sodelovanje, sporočite! Skupaj smo močnejši!”

Pismo podpore – Dnevnik & Večer

Share