ZSSS podpira prizadevanja poklicnih gasilk in gasilcev in se pridružuje njihovemu boju za enakopravno, dostojno in pošteno plačilo za vse!

15. 2. 2023

ZSSS podpira prizadevanja poklicnih gasilk in gasilcev, združenih v našem Sindikatu poklicnega gasilstva Slovenije (SPGS), za enakopravno obravnavo in dostojno plačilo.

Na ZSSS vedno zasledujemo cilj poštenega in dostojnega plačila in enako obravnavo vseh skupin zaposlenih, tako v javnem kot zasebnem sektorju. V SPGS so nazadnje v petek, 10. februarja 2023, jasno in glasno izrazili nezadovoljstvo s predlogom prenove plačnega sistema v javnem sektorju, v okviru katere naj poklicni gasilci ne bi bili deležni enakopravne obravnave, plačna nesorazmerja pa bi bila odpravljena šele leta 2026.

SPGS od vlade pričakuje enakopravno obravnavo v razmerju do drugih, primerljivih delovnih mest oziroma poklicnih skupin ter odpravo plačnih nesorazmerij. Svoje zahteve bodo gasilke in gasilci predali vladi na protestnem shodu v četrtek, 16. februarja, ob 11:00.

Prav je, da se gasilk in gasilcev ne spomnimo in njihovega dela ne spoštujemo le takrat, ko jih potrebujemo, zato: ZSSS podpira prizadevanja sindikata poklicnega gasilstva in se pridružuje njihovemu pozivu – za enakopravno, dostojno in pošteno plačilo za vse!

Share