Prihaja dan (virtualno) odprtih vrat! – 4. in 5. marca vas vabimo na ZSSS

2. 3. 2021

Ko je mimo pust in se brez odlašanja približuje pomlad, postanejo dnevi primerni za odpiranje oken in vrat. Tako v četrtek in petek, 4. in 5. marca 2021, med 8. in 15. uro Zveza svobodnih sindikatov Slovenije že tretjič odpira svoja vrata. Tokrat žal le prek spletnih kamer in telefonov, ker drugače ne gre.

Tema letošnjih dnevov odprtih vrat je minimalna plača v letu 2021 ter pravice delavk in delavcev po interventni zakonodaji. Saj veste, govorimo o vseh protikoronskih paketih (t. i. PKP-jih), ki jih je vlada sprejela že 8 zapovrstjo in ki vsi po vrsti vplivajo tudi na naše delo in pravice, ki nam pri tem pripadajo.

Dnevi odprtih vrat ZSSS so tradicionalno namenjeni vsem delavkam in delavcem, ne glede na to, ali so člani in članice sindikatov družine ZSSS ali ne. Na ta način sindikati tradicionalno pomagamo in izkazujemo solidarnost, dajemo vpogled v svoje delo ter delimo strokovno znanje, ki je sicer rezervirano izključno za naše člane in članice.

Na letošnjih dnevih odprtih vrat bomo na ZSSS, v pisarnah, na območjih in tudi na sindikatih dejavnosti na razpolago vsem, ki bi vas zanimali dodatki, nadomestila, subvencije … ki jih ureja interventna zakonodaja.

Ne pozabite na prijave!

Vsak, ki bi si želel naš nasvet, se mora predhodno prijaviti! To lahko naredi preko obrazca na tej povezavi (če vam je ne odpre takoj, jo nekajkrat osvežite) ali prek telefonske številke 064 224 466. Izbrati boste morali, ali se želite z nami pogovarjati prek telefona ali prek aplikacije Teams. V vsakem primeru vam bomo pravočasno sporočili termin razgovora, ko bo vaš klic sprejel eden od naših strokovnih sodelavcev in sodelavk.

Se vidimo v četrtek in petek, 4. in 5. marca 2021, med 8. in 15. uro.

Kaj, če vam ne uspe?

Članom in članicam sindikatov smo na razpolago prav vsak dan! Zagotavljamo vam pravno svetovanje in pravno zastopstvo, na voljo smo vam za vam prilagojene odgovore, izračune, preglede aktov pri delodajalcu in smo vaš osebni zastopnik pri kakršnihkoli težavah pri delu. Skupaj sklepamo kolektivne pogodbe, skupaj vplivamo na zakonodajo in skupaj vplivamo na boljšo prihodnost.

Vi se torej lahko oglasite kadarkoli! Pri nas ste vedno dobrodošli! Če imate vprašanje za nas, če potrebujete pomoč in tudi, če imate predlog, idejo ali bi se z nami o čemerkoli pogovorili.

Tu smo. Za vas. Zaradi vas.

Share