Odziv ZSSS na zavajanje ministra za finance: Davčnega paketa ne podpiramo!

4. 10. 2019

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) odločno zavrača besede ministra za finance Andreja Bertonclja, izrečene včeraj, 3. oktobra 2019, po seji Vlade RS, da je paket davčnih sprememb, včeraj sprejetih na vladi, za nas kakorkoli sprejemljiv, da smo ga potrdili ali sprejeli na Ekonomsko-socialnem svetu (ESS).

Iz zapisnika 321. seje Ekonomsko-socialnega sveta z dne 17. septembra 2019 je jasno razvidno enotno sindikalno stališče, ki ga je predstavila Andreja Poje, izvršna sekretarka ZSSS za ekonomsko področje. Stališče se glasi: Sindikalna stran predloga ne podpira!

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije je svoje stališče o predlaganih spremembah na ministrstvo za finance posredovala 31. julija letos, 10. septembra pa še dodatno na seji Predsedstva ZSSS sprejela sklep, da davčnega paketa ne podpira.

Izjava ministra za finance Andreja Bertonclja, dostopna na spletni strani Vlade RS, predstavlja čisto zavajanje, poročanje nekaterih medijev, da so bile davčne spremembe usklajene na Ekonomsko-socialnem svetu pa je laž.

ZSSS paketa davčnih reform ne podpira, te na Ekonomsko-socialnem svetu niso bile potrjene in za nas niso sprejemljive.

Prilagamo še povezavo na uradno stališče ZSSS do Predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zdoh (EVA2019-1611-0033), na Predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zddp (EVA 2019-1611-0002) in na predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dobička od osvojitve izvedenih finančnih instrumentov.

Share