Italijanski poklicni gasilci podprli svoje slovenske kolege

15. 3. 2021

Mednarodna delavska solidarnost šteje: tako je največji italijanski sindikat poklicnih gasilcev CO.NA.PO podprl svoje slovenske soborce, Sindikat poklicnega gasilstva Slovenije (SPGS) v njihovem boju za izpolnitev stavkovnih zavez ministrstva za obrambo izpred treh let, kar bi pomenilo ureditev normativnega dela kolektivne pogodbe za dejavnost poklicnega gasilstva ter uveljavitev pravice do položajnega dodatka. 

CO.NA.PO je neodvisni sindikat gasilcev Italije, eden največjih reprezentativnih sindikatov poklicnih gasilcev na nacionalni ravni. S Sindikatom poklicnega gasilstva Slovenije si že nekaj časa izmenjujemo informacije o problematiki na področju poklicnega gasilstva tako v Italiji kot v Sloveniji. Seznanjeni smo z neizpolnjenimi stavkovnimi zavezami, zato naše kolege podpiramo pri njihovih zahtevah, sporočajo iz sindikata.

»Minister za obrambo, pozivamo vas, da prisluhnete zahtevam in vzpostavite pogajalski proces kot izhaja iz zadnjega dopisa SPGS s 4. 2. 2021. CO.NA.PO pričakuje, da boste zahteve Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije vzeli resno in s tem pokazali spoštovanje do dela, ki ga z zagotavljanjem varnosti državljanom in slovenski državi vsak dan opravljajo poklicni gasilci,« so jasni italijanski sindikalisti.

Bomo videli, če se bo ministra kaj prijelo.


Ne prezrite še:

Ko se minister igra gasilca – SPGS opozarja na cirkusantstvo (in še na marsikaj drugega) v škodo slovenskih poklicnih gasilcev

Krik obupanih (in jeznih) poklicnih gasilcev pred ministrstvom za obrambo

Share