“Leto nevarnega življenja” – Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti

26. 4. 2021

Kaj?

Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti, v kateri se bomo temeljito in poglobljeno posvetili letu nevarnega življenja, ki je za nami – družbenim, političnim, socialnim, ekonomskim, zdravstvenim ipd. posledicam koronakrize, ki jo živimo zadnje leto, in pogledu naprej.

Kdaj?

Tematska številka Delavske enotnosti za naslovom »Leto nevarnega življenja« bo izšla 6. maja 2021.

Zakaj?

Čeprav smo od nje že pošteno utrujeni in komaj čakamo, da je bo konec, bo koronakriza še nekaj časa naša realnost, saj nas njene posledice ne bodo kar tako pustile pri miru in jih moramo zato nujno razumeti, se vanje poglobiti ter jim priti do dna. Čeprav hrepenimo vsaj za delčkom stare normalnosti, moramo po drugi strani biti pozorni na to, kako bo videti okrevanje po krizi, nastopiti moramo proti t. i. cepilnem apartheidu in se ves čas zavedati, kaj lahko naredimo sindikati … Ker potrebujemo trdne in poglobljene odgovore o tem, kaj vse se nam je zgodilo v tem letu nevarnega življenja in kako naprej, jih bomo za vas poiskali v novi tematski številki glasila ZSSS.

Kako?

Tematsko številko je kot vedno mogoče naročiti tako, da izpolnjeno naročilnico, ki jo najdete na spletni strani ZSSS (v rubriki Delavska enotnost), pošljete po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/43-09-175, in sicer do 30. aprila 2021.

Kje?

Na straneh vašega in našega časopisa, nujnega vira informacij za vse delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste, delovne ljudi, ki jih zanimajo pomembne, relevantne, kompleksne teme, s pomočjo katerih lahko bolje razumemo svet, v katerem živimo.

P. S.: Poleg poziva k naročilu, seveda velja tudi poziv k soustvarjanju. Imate idejo, o čem bi morali pisati? Vsebino, ki jo je nujno deliti? Pišite nam na de@sindikat-zsss.si!

Share