Minimalna plača 2020: ZSSS organizira delavnico o dvigu minimalne plače

5. 12. 2019

Vabimo vas na na delavnico ZSSS o dvigu minimalne plače, ki bo potekala v sredo, 11. decembra 2019, ob 9:00 uri v Domu sindikatov na Dalmatinovi 4 v Ljubljani (v veliki sejni dvorani v VI. nadstropju).

Na delavnici bomo sindikalnim zaupnikom in zaupnicam, sindikalistom in sindikalistkam predstavili novosti ter priporočila ZSSS ob spremembi definicije minimalne plače, ki bodo stopile v veljavo s 1. januarjem 2020. Na praktičnih primerih vam bomo poskušali odgovoriti na vprašanja in dileme, povezane s spremembami, ki jih prinaša nova ureditev minimalne plače.

Udeležence in udeleženke delavnice naprošamo, da s seboj prinesejo primere plačilnih list v višini minimalne plače, podjetniško kolektivno pogodbo oziroma akte delodajalca, ki vključujejo tarifni del s plačilnimi razredi. Če že imate določena vprašanja, jih ob prijavi pošljite na spodaj navedeni elektronski naslov.

Delavnica bo trajala 2 uri, vodili pa jo bosta Andreja Poje, izvršna sekretarka za ekonomsko področje in enake možnosti, in Irena Vidic, strokovna sodelavka za ekonomsko področje ZSSS

Kotizacije ni, prijave pa do vključno ponedeljka, 9. decembra, zbiramo na elektronskem naslovu izobrazevanje@sindikat-zsss.si

Share