“Mladost je norost” – Prihaja nova tematska številka Delavske enotnosti

18. 11. 2019

Kaj?

Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti, glasila ZSSS, še zadnjo letos, v kateri se bomo lotili nove aktualne teme, pomembne za vse, ki smo del sindikalnega gibanja. Tokrat bomo pisali o – mladosti in mladih; o tem, kdo so in kaj niso; o tem, kako razmišljajo, kaj počnejo ter kakšne težave jih tarejo in – kako jih vključiti v sindikate.

Kdaj?

Tematska številka Delavske enotnosti »Mladost je norost« izide 28. novembra 2019.

Zakaj?

Ker si sindikati po vsem svetu razbijajo glavo, kako v svoje vrste privabiti čim več mladih – od tega je nenazadnje v določeni meri tudi odvisna prihodnost delavskega gibanja – in ker bodo današnji mladi nekoč v prihodnosti zasedli pomembne družbene položaje ter tako vplivali tudi na življenje vseh drugih. Ker velja vedeti, kako mladi ljudje razmišljajo, kaj počnejo, česa se bojijo, s kakšnimi problemi se srečujejo … Ker odgovor na vprašanje, kako v določeni družbi – pri nas ali v tujini – živijo mladi, ponuja tudi sodbo o tem, kako pravičen, socialen in vključujoč je svet v resnici. In če mladost že skače čez vodo, kjer je most, ni odveč vprašanje, kaj pri tem sporoča tudi tistim malo manj mladim.

Kako?

Tematsko številko je kot vedno mogoče naročiti tako, da izpolnjeno naročilnico, ki jo najdete na spletni strani ZSSS (v rubriki Delavska enotnost), pošljete po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/43-09-175, in sicer do 22. novembra 2019.

Kje?

Na straneh vašega in našega časopisa, nujnega vira informacij za vse delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste, delovne ljudi, ki jih zanimajo pomembne, relevantne, kompleksne teme, s pomočjo katerih lahko bolje razumemo svet, v katerem živimo.

Berite, da boste vedeli!

 

Share