Podeljene nagrade Avgusta Kuharja za leto 2019

8. 11. 2019

V četrtek, 7. novembra, so bile že triindvajsetič zapored v Celju podeljene ugledne nagrade Avgusta Kuharja za izjemne dosežke v stroki varnosti in zdravja pri delu, ki se imenujejo po nestorju te stroke Avgustu Kuharju (1906 –1964).

Nagrado za izjemni dosežek je prejel Marjan Mikec za menedžment varnosti pri delu z uporabo mobilne in spletne aplikacije SafetySnapper. Njegov dosežek je dokaz, da se digitalizacija v dobrobit delavcev uveljavlja tudi v tej stroki. Nagrado za življenjsko delo je prejel upokojeni inšpektor za delo Žarko Leban, znan po tem, da je kljub odškodninskim grožnjam delodajalca in odsotnosti podpore državnih institucij uporabil tudi pooblastila inšpektorjev dela, kot je pečatenje proizvodnih prostorov ali prepoved distributerjem dobavljati energijo delodajalcu, saj je bil prepričan, da je ohranitev zdravja delavcev pomembnejša od gospodarske škode. Nagrado za najboljšo diplomo je prejela Lea Grenc za diplomsko delo z naslovom Vpliv gospodarskih dejavnosti in spola na bolniški stalež.

Priznanja za izjemno strokovno delo v regionalnih društvih varnostnih inženirjev pa so prejeli Albert Suban, David Preša, Nevenka Oblak, Frančišek Zavašnik, Matej Polanc in Rajko Brglez. Delo dobitnic in dobitnikov predstavlja primere dobre prakse, ki se naj se preseli v vsa slovenska podjetja in zavode. Čestitamo!

Utemeljitve podeljenih nagrad in priznanj najdemo na spletni strani Fundacije Avgusta Kuharja. V skladu s kongresnimi usmeritvami delo omenjene fundacije kot donatorka podpira tudi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS).

Foto Sebastjan Auser

Share