ZSSS svetuje: Ne pozabite prijaviti posebne olajšave za vzdrževane družinske člane

15. 1. 2020
Ne pozabite prijaviti posebne olajšave za vzdrževane družinske člane za odmero dohodnine za leto 2019! Davčni zavezanec, ki med letom ni uveljavljal olajšave za vzdrževane družinske člane, in tisti, ki želi medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, mora najpozneje do 5. februarja 2020 vložiti vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine, so sporočili s Fursa.

Rok za oddajo je 5. februar 2020.

Za prijavo lahko uporabite tudi spletni portal eDavki ali pa si naložite mobilno aplikacijo eDavki ter poslujete s Fursom hitro in enostavno od kjerkoli. Prednosti poslovanja preko sistema eDavki je veliko, med drugim tudi predizpolnjena vloga z lanskimi podatki, kar vam prihrani delo in čas. Uporabniki eDavkov pa bodo dobili dohodnino vrnjeno tudi trinajst dni prej kot sicer. Sodelovali bodo tudi v nagradni igri za električni skiro, električni kolo in kar 25 tisoč evrov.

Če želi zavezanec sodelovati v nagradni igri, mu za oddan obrazec tako prek mobilne aplikacije kot prek sistema eDavkov dodelijo srečko, s katero se lahko poteguje za omenjene nagrade.

Vir: Furs

Share