Ne pozabite prijaviti posebne olajšave za vzdrževane družinske člane

20. 1. 2021
Ne pozabite prijaviti posebne olajšave za vzdrževane družinske člane za odmero dohodnine za leto 2020! Davčni zavezanec, ki med letom ni uveljavljal olajšave za vzdrževane družinske člane, in tisti, ki želi medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, mora najpozneje do 5. februarja 2021 vložiti vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine, so sporočili s Fursa.

Rok za oddajo je petek, 5. februarja 2021!

Na podlagi Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19 v upravnih zadevah papirnatih vlog ne bo mogoče vložiti v vložišču urada in pri tem dobiti potrdila o oddaji, temveč le po pošti ali v predalnik pred vhodom v prostore finančnih uradov. Tudi iz tega razloga svetujemo uporabo eDavkov, ki zavezancem v elektronski obliki pošlje potrdilo o uspešni oddaji hkrati pa je ta vloga evidentirana  in vidna tudi v evidenci vloženih vlog zavezanca na portalu eDavki in lahko služi zavezancu tudi kot arhiv oddanih vlog.

Zavezanec, ki med letom ni uveljavljal te olajšave, in tisti, ki želi medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, mora najpozneje do 5. februarja 2021 vložiti »Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine«.

Vlogo je tudi letos mogoče oddati prek mobilne aplikacije eDavki ali prek spletnega sistema eDavki. Prednost tega načina je tudi, da boste imeli možnost uporabe predizpolnjenega obrazca z lanskimi podatki.

Več informacij najdete na spletni strani Finančne uprave RS.

Vir: Furs

Share